*Nettavisen* Sport.

Satser på utskjelt banesyklist

Foto: LUIS FORRA (EPA)

Nederlands landslagssjef Leo Van Vliet enes med Paolo Bettini og Mark Cavendish - VM i København er et VM for sprinterne.

- Hvis vi kommer til avslutningen med 30 mann, tror jeg dette vil være et verdensmesterskap helt og holdent for sprinterne, sier Nederlands landslagssjef Leo Van Vliet til NuSport.nl.

Løypa er utvilsomt lite gunstig for Van Vliet og hans nederlandske ryttere. Nederland har slitt med å prestere i VM etter at Michael Boogerd og Erik Dekker la sykkelen på hylla.

Boogerd og Dekker var begge nær medaljer, henholdsvis 2003 i Hamilton og 2001 i Lisboa. Etter de to sluttet å konkurrere aktivt er Robert Gesinks tiendeplass fra Varese i 2008 det beste Nederland har å vise til.

Løypa i København legger ikke til rette for at Gesink, som er Nederlands største stjerne, skal forbedre bestenoteringen.

Går for utskjelt banesyklist
Theo Bos har fem gull fra verdensmesterskap i banesykling, men har for det meste skapt overskrifter med negativt fortegn på landeveien.

På den siste etappen i Tour of Turkey 2009 var Bos innblandet i et velt med Daryl Impey fra Sør-Afrika, som ledet rittet. Bos innrømmet at han forårsaket veltet ved å dytte Impey. Han ble straffet av UCI for hendelsen.

- Oppførselen undergraver syklingens image, rykte og interesse, uttalte UCI etter etappen.

Selv om Bos ikke har lykkes på landeveien i slik grad som han gjorde på banen enda, vil Van Vliet satse på sprinteren foran VM i Danmark.

- Jeg lurer på hvordan Theo vil utvikle seg i 2011, sier landslagssjefen, som har snakket med Rabobank om muligheten for å satse på en formtopp til København.

Uvanlig VM-rute
Van Vliet beskriver VM-løypa slik; «litt kupert, med en liten kneik like etter starten, men den vil ikke bety noen ting», mener han.

Løypa i Zolder fra 2002 utmerker seg i den nyere historien som en skikkelig sprinter-løype. Da vant Mario Cippolini, om løypa i København er like skreddersydd for raske menn som Mark Cavendish og Tyler Farrar vet vi ikke før neste år.

- Det er en veldig annerledes løype enn vi er blitt vant med de siste årene, sier Van Vliet.

Her er procycling.nos VM-stoff:
- En løype for Petacchi og Hushovd
Cavendish testet VM-løypa
Her skal Hushovd forsvare VM-gullet

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.