Gå til sidens hovedinnhold

Satser på VM-spill

Jeg vil begynne med å si at jeg er veldig glad for å være på plass i FC Lyn Oslo og at jeg får lov til å skrive i denne spalten. Dette er en fin anledning for oss spillere til å komme med tilbakemeldinger og historier til fansen som følger oss uke ut og uke inn. Jeg husker selv hvor viktig dette var når jeg var liten, så jeg håper dere liker hva jeg har å fortelle.

Midtjylland

Vi spilte mot FC Midtjylland på torsdag som ikke gikk så veldig bra. Jeg synes at vi begynte kampen veldig bra, men i løpet av bare et par minutter var kampen snudd på hodet. Danskene klarte å score to ganger og vi måtte jage resten av kampen. På overtid i første omgang banket "Soko" ballen i mål via Theorin og da trodde jeg ærlig talt at vi kom til å snu kampen.

Når det gjelder min egen innsats så kan jeg ikke si meg annet en halvfornøyd. På en god dag kunne jeg sikkert tatt minst ett av målene, men sånn er fotball. I dagene frem mot returoppgjøret mot Midtjylland i Danmark håper jeg å få trent godt og hardt slik at jeg er enda bedre rustet. Jeg tror av hele mitt hjerte at vi fortsatt kan gå videre. Danskene scoret tre ganger på oss, så vi kan gjøre det samme mot dem.

Ingen damer

Akkurat nå sitter jeg på flyplassen på vei til Irland med det svenske landslaget, og jeg gleder meg veldig til å være med gutta fra mitt hjemland igjen. En av mine hovedmålsettinger denne sesongen blir nettopp VM med de svenske grabbarna. Det er alle spilleres drøm å få være med på et sluttspill av denne størrelsen, men jeg har beintøff konkurranse i Albåge fra Viborg og Isaksson som spiller i franske Rennes.

Forrige gang vi var på tur skulle vi spille kamp mot Saudi-Arabia i Abu Dabi. Flere av fansen som hadde tatt turen nedover var som vanlig jenter, men i dette landet fikk de ikke lov til å se kampen på stadion. I Abu Dabi var det nemlig ikke tillatt med kvinner på stadion, da dette var forbeholdt menn! Det var som å reise tilbake til fortiden, eller å lese en gammel bok fra perserriket hvor kvinner i stor eller liten grad blir diskriminert.

OL

Jeg vet at jeg kaster ut en granat her, men tar sjansen likevel. Jeg fikk nemlig spørsmål fra en norsk journalist om det var en vennskapelig krig mellom spillerne når det gjaldt OL, men ikke når det gjelder meg. Jeg tror det ligger mer i nordmenns natur å komme med frekke og morsomme bemerkninger når svensker gjør det dårlig.

Kanskje lider dere av et lite lillebror-kompleks? Selv så håper jeg alltid at vi gjør det bra, men gleder meg over de norske medaljene også.
Avslutningsvis vil jeg si at jeg gleder meg til kampen mot Midtjylland og til vi sparker i Tippeligaen i gang.

Det skal bli herlig med litt varme i været og litt gress under føttene nå!

En av mine hovedmålsettinger denne sesongen blir VM med de svenske grabbarna.
Eddie Gustafsson

Reklame

NÅ: 30 % rabatt på alle Kastel-modeller