RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Satser svensk

Kongsvinger IL satser tungt på svenske spillere før årets Adeccoliga-sesong.

Thomas Berntsen har tatt over roret i Kongsvinger etter Vegard Skogheim. I tillegg til sine lokale gutter fra skogene rundt Kongsvinger, har Berntsen gått over riksgrensa ved flere anledninger, og fire av klubbens seks nye spillere kommer fra nabolandet: Conny Månsson, John Pelu, Johan Nilsson Guiomar og Peter Samuelsson.

Fra før er spissen Peter Lindau på plass, og dermed kan annenhver KIL-spiller være svensk når de møter Mandalskameratene den 9. april.

- At vi ser til Sverige er ikke så rart med prisnivået i Norge, sier Berntsen, og mener Ingebrigt Steen Jensen traff spikeren på hodet med sitt utspill om overprisede nordmenn forleden.

Nettavisen presenterer for tiden hvert av årets Adeccoliga-lag. Så langt har Bodø/Glimt, Bryne, Hønefoss, HamKam og Haugesund vært i ilden. Dagens lag er Kongsvinger, hvor nyansatte Thomas Berntsen forteller om statusen på Gjemselund.1. Hvilke nye spillere er kommet?
- Ørjan Berg Hansen (Sandefjord), Conny Månsson (GAIS), John Pelu (Öster), Johan Nilsson Guiomar (Malmø FF, svensk U21-landslagsspiller), Fredrik Nilsen (Ull/Kisa) og Peter Samuelsson (Nybergsund, toppscorer med 23 mål der i fjor).

2. Hvilke spillere har forlatt klubben?
- Fredrik Eriksen (Moss), Per Verner Rønning (AIK) og Paul Olausson (lagt opp).

3. Hvilke spillere/spillertyper står på ønskelista?
- Det vi leter mest etter, er en venstreback og en midtstopper.

- Bredden i stallen er heller ikke bra nok nå, men i midten av april regner jeg med at den vil være det.

4. Hva er ambisjonene for sesongen?
- Vi har ikke tatt noen konkret målsettingsdebatt om hvor klubben ønsker å ende ennå.

- Klubbens langsiktige ambisjoner er å være i Tippeligaen i 2009, men det er ikke noe opprykkslag det vi har her i år. Med litt tur kan vi være blant dem fem beste, men da må vi få dommeravgjørelser med oss og ha flyt.

- Vi har dessuten en målsetting om å score flere mål enn i fjor (39).

5. Hva er programmet frem mot seriestart?
- Den 2. januar startet vi. Den første måneden driver vi fysisk oppkjøring.

- Før seriestart skal vi spille elleve treningskamper, mot lag fra Tippeligaen, Adeccoligaen og 2. divisjon.

- Vi spiller dessuten to treningskamper på La Manga, hvor vi blir en uke fra den 10. mars.

- Hvis dårlig muligheter for naturgress, så drar vi vel ut av landet like før seriestart, sannsynligvis til Sør-Sverige.

6. Hvordan er treningsfasilitetene?
- Jeg er fornøyd med forholdene. Vi har en hall med en hel fotballbane hvor vi bruker mye tid, begrensningen er mer at spillerne ikke helprofessjonelle og derfor må trener tre ganger i uka først ved havfire-tiden. To av øktene forgår på dagtid.

- Jeg regner dessuten med at vi får trent noe utendørs på gress like før seriestart, enten i Kongsvinger-området eller rett over svenskegrensa.

7. Hvor stort er årets budsjett?
- Det må du ikke spørre meg om, men jeg tipper at det er på åtte til ti millioner.

8. Skal stadionet forbedres?
- Ja, det er store planer om å bygge ny stadion. Planene er nå hos kommunestyret, men vi regner med at det vil komme til å ta tid..

- Før årets sesong har vi bygget ut sittetribunen for å imøtekomme NFFs krav om sitteplasser, og vi har også utvidet VIP-anlegget.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere