RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Satser to og en halv million

Foto: Stian Lyseberg Solum (Scanpix)
Sist oppdatert:
Raumerrytter satser millioner på å løfte fram en ny norsk terrengkonge.

Det begynner å bli mange år siden Norge hadde et terrengess på herresiden. Rune Høydahl er vår siste skikkelige stjerne, med sølv fra VM i 1996. Det er snart 16 år siden.

Riktignok har Gunn-Rita Dahle Flesjå gjort oss bortskjemte på kvinnesiden i nyere tid, men på herresiden har det altså vært meget tynt.

Det ønsker den norske sykkelklubben Raumerrytter å gjøre noe med.

- Vi skal prøve å få orden på herrene i terrengsykling; de norske damene har lyktes godt i mange år. Det er sørgelig mange år siden Rune Høydahl var med i verdenstoppen, sier leder i Raumerrytter, Thor Haraldsen til Romerikes Blad.

For å nå målet skal det brukes to og en halv million norske kroner på seniorgutta.

- Da snakker vi om rene penger, utstyr og tjenester. Det er viktig for oss å ha en trygg økonomi for å kunne satse. Ingen av rytterne våre greier alene å skaffe tilstrekkelig med midler til å kunne reise rundt for å konkurrere og trene. Internasjonal matching gjør dem bedre, og det får de ikke uten et sterkt lag i ryggen, sier Haraldsen.

Ole-Christian Fagerli ble nummer 50 i siste VM. I 2012 får han selskap av Ola Kjøren. Haraldsen håper at de to kan jobbe seg opp mot topp tjue i verden.

- De er best i Norden, men strekker ikke til internasjonalt. Vi ønsker å få de norske guttene opp mot de 20 beste i verdenscupen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere