Gå til sidens hovedinnhold

Satser to og en halv million

Raumerrytter satser millioner på å løfte fram en ny norsk terrengkonge.

Det begynner å bli mange år siden Norge hadde et terrengess på herresiden. Rune Høydahl er vår siste skikkelige stjerne, med sølv fra VM i 1996. Det er snart 16 år siden.

Riktignok har Gunn-Rita Dahle Flesjå gjort oss bortskjemte på kvinnesiden i nyere tid, men på herresiden har det altså vært meget tynt.

Det ønsker den norske sykkelklubben Raumerrytter å gjøre noe med.

- Vi skal prøve å få orden på herrene i terrengsykling; de norske damene har lyktes godt i mange år. Det er sørgelig mange år siden Rune Høydahl var med i verdenstoppen, sier leder i Raumerrytter, Thor Haraldsen til Romerikes Blad.

For å nå målet skal det brukes to og en halv million norske kroner på seniorgutta.

- Da snakker vi om rene penger, utstyr og tjenester. Det er viktig for oss å ha en trygg økonomi for å kunne satse. Ingen av rytterne våre greier alene å skaffe tilstrekkelig med midler til å kunne reise rundt for å konkurrere og trene. Internasjonal matching gjør dem bedre, og det får de ikke uten et sterkt lag i ryggen, sier Haraldsen.

Ole-Christian Fagerli ble nummer 50 i siste VM. I 2012 får han selskap av Ola Kjøren. Haraldsen håper at de to kan jobbe seg opp mot topp tjue i verden.

- De er best i Norden, men strekker ikke til internasjonalt. Vi ønsker å få de norske guttene opp mot de 20 beste i verdenscupen.

Kommentarer til denne saken