RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Satser utradisjonelt

Foto: Jon Hagebø
Sist oppdatert:
BEITOSTØLEN (TV 2 Nettavisen): Selv om Kristens Skjeldal har hovedfokus på fristil-distansene i VM, så fristes han av å gå den klassiske femmila i mesterskapet. Atpåtil i fellesstart.

For veteranen fra Bulken har tradisjonelt ikke vært mest begeistret for nyvinningene i skisporten. Og han er blitt beskyldt for å være for snill i trange felt.

- Det er nok mer en merkelapp som er hengt på meg. Jeg tråkker like mye på ski og dytter bort staver som de andre løperne gjør. Og jeg slipper ikke inn folk foran meg frivillig.

- Selv om jaktstarten og 15 kilometer fristil er det som jeg satser på, så er jeg frista av femmila. Det er en skikkelig utfordring for meg. Bare det å komme med på det norske laget på en klassisk femmil er veldig tøft. Og hvis en først er god nok til å komme med på laget er man automatisk en medaljeaspirant, sier Kristen Skjeldal til TV 2 Nettavisen.

Tilbake på landslaget
Den dobbelte OL-vinneren i stafett er tilbake på landslaget, etter å ha stått utenfor i fjorårssesongen. Det kan ha styrket ham.

- Det ble en utfordring å stå utenfor laget. Spesielt økonomisk. Det var jo ikke mulig å reise så mye på høydetrening for eksempel. Men samtidig ble jeg mer bevisst på hvordan jeg skulle trene og alt ting rundt. Det er fort gjort at landslagsplassen kan bli en sovepute, mener Kristen.

Det var ikke bare gode følelser i fjor våres, da han ble vraket.

- Da jeg først fikk beskjed om at jeg var satt ut, tenkte jeg at det var greit, siden de måtte kutte ut noen. Men da jeg så at det ikke var kuttet noe særlig i lagene så reagerte jeg. Da sa jeg i fra til landslagsledelsen at det ikke var riktig.

- Jeg fikk veldig mye støtte fra folk omkring meg, og da gikk jeg på sesongen for fullt. Og det gikk veldig bra resultatmessig. Så jeg er glad jeg er tilbake nå. Jeg vil understreke at jeg hele tiden har hatt en god tone med landslagsledelsen. Og jeg følte at jeg hele tiden ble tatt veldig godt i mot på de samlingene og rennene jeg var med på i fjor, sier Skjeldal.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere