Gå til sidens hovedinnhold

Satt på plass «lillebror»

Frigg gikk ut i hundre, men når alt kom til alt var Lyn det beste laget, og er videre i cupen med 4-0-seier på Bislett.

BISLETT: Ordkrigen i forkant av Frigg-Lyn-oppgjøret i 1. runde av cupen nådde sitt klimaks da lagene barket sammen på Bislett søndag.

Frigg gikk ut i hundre, men ble snart presset tilbake av storebror i vest.

- Det var deilig å sette dem på plass. Det er vi som er best i byen, gliser tomålsscorer Jo Inge Berget etter kampen.

Lillebror Frigg yppet seg ved flere anledninger, og hadde sjanser nok til å score to-tre ål, men det var Lyn som fant veien til nettmaskene.

-Veldig deilig å score litt mål. Deilig for meg og deilig for alle gutta, sier Berget.

Fire fine mål

Lyn har hatt store problemer med å score mål hittil i årets eliteserie, men mot Frigg løsnet det i alle fall litt.

1-0 kom etter et presist skudd signert Diego Gustavino etter ni minutter. Dette var vel Lyns eneste ordentlige målsjanse i første omgang.

2-0 ble knallet i goal fra bakerste stople av Jo Inge Berget.

- Det var et langt frispark som gikk gjennom hele feltet. Jeg gikk all tid i verden, og hadde ingen problemer med å sette ballen i motsatt hjørne, sier Berget.

3-0 var på grensen til offside, men dommeren lot Erling Knudtzon ta med seg ballen langs 16 meteren. Han satt ballen iskaldt til venstre for friggkeeper Bjarne Agdestein.

4-0 var et skikkelig lykketreff. Berget klinte til fra rundt 35 meter på halvvolley, og Agdestein ble tydelig skuffet over å ballen duppe ned i nettmaskene.

- Også her fikk jeg god tid. Det var et skikkelig godt treff. Morsomt, smiler Berget.

4-0 lyver litt

Bislett var hakket for stort til at de 1132 tilskuerne klarte å lage skikkelig cupstemning. Men det var bra liv på «store stå» fra både Bastionen og Friggs supportere.

-1100 er bra. Det skapte en fin ramme rundt kampen, sier friggtrener Ole Kristian Vikan.

Han hadde lovet en friggoffensiv i forkant av kampen, men mannskapet hans klarte ikke å sette trykk på Lyn mer enn i perioder.

- De første fem minuttene syns jeg vi klarer å sette det trøkket vi hadde snakka om. Dessverre blir vi passive etter Lyns første overgang imot, og etter det blir det litt til og fra, oppsummerer Vikan.

Friggtreneren syns 4-0 lyver litt.

- Jeg syns ikke Lyn var 4-0 bedre enn oss, men de var effektive. Jeg hadde håpet på seier, og det er en liten nedtur at vi ikke klarte å skape mer nerve i kampen, sier Vikan.

Det var deilig å sette dem på plass. Lyn er best i byen.

Jo Inge Berget

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien