RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Satte Inter-stjerne i skyggen

(AFP/Scanpix)
Sist oppdatert:
Nytt sjokk i Afrika-mesterskapet.

KAMERUN-GABON 0-1:

Én ting har vi lært etter de første dagene av Afrika-mesterskapet. Det er ikke en fordel å være favoritt. Malawi sjokkerte med 3-0 mot VM-klare Algerie, Elfenbenskysten klarte ikke å vinne sin kamp, og hjemmehåpet Angola ga bort en 4-0-ledelse på det siste kvarteret mot Mali.

Onsdag fikk vi så et nytt sjokk.

Kamerun, nummer elleve på verdensrankingen og anført av stjernespissen Samuel Eto´o (Inter), var storfavoritt mot Gabon, et lag de hadde slått to ganger i kvalifiseringen. Likevel var det Gabon som kunne juble da dommeren blåste av.

Hull-spiss Daniel Cousin ble den store helten da han scoret kampens eneste mål etter 12 minutter. Han utnyttet en feil av Rigobert Song, og plasserte ballen i hjørnet bak Kameruns keeper.

Utover i kampen brukt Gabon alle midler for å holde på ledelsen, drøye tiden når de hadde sjansen, men de forsvarte seg også godt. Derfor kan ikke Kamerun klage så altfor mye. Samuel Eto´o og lagkameratene må nå kanskje vinne sine to siste kamper for å avansere i turneringen.

PS. Zambia og Tunisia, de to siste lagene i denne gruppa, spilte 1-1 da de møttes til kamp onsdag kveld.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere