RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Satte utrolig NHL-rekord

Foto: AP/Scanpix
Sist oppdatert:
Mike Green scorer mål i hver eneste kamp.

Han scorer så ofte faktisk, at den 24 år gamle backen nå har satt rekord i NHL.

Mike Green scoret i sin åttende kamp på rad da hans Washington Capitals vant 5-1 over Tampa Bay Lightning natt til søndag. Det er rekord for backer i verdens tøffeste ishockeyliga.

- Det er utrolig, sa Green Associated Press mens lagkameratene dynket ham med barberskum etter kampen.

- Jeg spiller med noen av de beste spillerne i verden, la han til.

Ble rørt av lagkameratene
Det er helt riktig, men også en beskjeden uttalelse å komme med. Mike Green tilhører verdenseliten selv. Selvfølgelig skader det heller ikke at han spiller sammen med folk som Alexander Ovetsjkin, Alexander Semin og Nicklas Bäckström.

Green scoret 4-0-målet med et lavt skudd 5,33 minutter ut i andre periode. I forrige kamp tangerte han rekorden til Bostons Mike O'Connell, som scoret i sju kamper på rad sesongen 1983/84.

Etter målet stormet lagkameratene ut på isen for å feire med Green. Normalt kommer målscoreren bort til benken for å feire.

- Jeg forventet ikke det, men jeg ble veldig glad. Det var nesten så jeg fikk en tåre i øynene, sier Green.

Mikke Mus
Mange har gitt trener Bruce Boudreau æren for at Mike Green er blitt så god. Han våknet først da Boudreau overtok for Glen Hanlon et stykke ut i fjorårssesongen. Da begynte han å produsere poeng regelmessig. Og så langt har han 22 mål og 50 poeng på 43 kamper denne sesongen.

- Han kunne hatt Mikke Mus som trener og ville uansett blitt en fantastisk hockeyspiller, sier Boudreau.

Ole-Kristian Tollefsen om Green: Blant de tre beste i NHL.

Green har 10 mål og 17 poeng på sine åtte siste kamper. Det er en poengproduksjon selv Sidney Crosby ville vært stolt av. Nå er han bare én kamp unna klubbrekorden i antall kamper på rad med scoring. Alan Haworth (1985/86) og Mike Gartner (1986/87) scoret i sin tid ni kamper på rad for Washington.

Alexander Semin, Alex Ovetsjkin, Shaone Morrisonn og Eric Fehr scoret de øvrige målene for Washington, som har vunnet fem av sine siste sju kamper og topper Southeast Division i NHLs østre avdeling.

PS! Ole-Kristian Tollefsen spilte ikke da Columbus Blue Jackets vant 5-1 borte mot Carolina Hurricanes. Columbus ligger akkurat nå på sluttspillplass i den ekstremt jevne avdelingen i vest.

Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere