ARGENTINA – SAUDI-ARABIA 1-2:

Søramerikanerne er av mange sett på som de største favorittene sammen med Brasil til å vinne VM, men de fikk seg et virkelig slag i trynet i tirsdagens kamp mot Saudi-Arabia da de tapte 1–2.

The Guardian-journalist Ed Aarons kaller det for et av de største sjokkene i VM-historien.

Argentina kom til mesterskapet i storform og hadde før tirsdagens kamp mot Saudi-Arabia gått 36 kamper uten tap. Sist laget tapte var i semifinalen i Copa América i 2019. Da tapte de 0–2 mot Brasil.

Argentina fikk smått utrolige tre mål annullert for offside i førsteomgangen, men en straffescoring fra Lionel Messi sørget for at Argentina gikk til pause i ledelse.

Messi ble dermed kun den femte spilleren til å score i fire forskjellige VM. Fra før har Cristiano Ronaldo, Pelé, Uwe Seeler og Miroslav Klose gjort det.

I andreomgangen sjokkerte Saudi-Arabia Argentina, og da Salem Al-Dawsari limte ballen i krysset og sørget for at kampen var snudd tok det av for Jesper Mathisen som kommenterte kampen.

– Dette hadde vi aldri i livet sett for oss, utbrøt fotballeksperten.

I sluttminuttene fikk også Yasser Al-Shahrani en skrekkelig smell.

Les også: Skrekkbildene ryster: – Fryktelig sammenstøt

Skuffet Messi

– Vi er nødt til å finne tilbake til hvem vi er og til vårt beste. Vi er nødt til å se fram mot det som kommer. Vi visste at Saudi-Arabia er et lag med gode spillere, som spiller ballen bra og står meget høyt. Vi trente på det, men vi spilte for langsomt, sa Messi etter kampen, før han fortsatte:

– Det er ingen unnskyldning. Vi kommer til å stå mer sammen enn noensinne før. Denne gruppen er sterk og det har vi vist tidligere. Dette er en situasjon som vi ikke har opplevd på lang tid, men nå skal vi vise at vi er en sterk gruppe. Det er tungt for oss alle, fordi vi ikke hadde forventet å starte sånn som dette. Ting skjer av en årsak. Vi skal forberede oss på det som kommer, og vi er nødt til å vinne de to neste kampene. Det kan vi kun klare selv, fortalte PSG-spilleren.

Drømmestart

Allerede før to minutt var spilt fikk Messi en kjempesjanse, men Mohammed Al-Owais var raskt nede og reddet forsøket.

Det skulle derimot ikke ta lang tid før Argentinas stjernespiller fikk scoringen sin.

Leandro Paredes gikk ned i feltet etter en holdning fra en Saudi-Arabia-spiller. Dommer Slavko Vincic fikk beskjed av VAR-bussen å se på den situasjonen. Vincic brukte ikke lang tid på å bestemme seg og Argentina fikk tildelt straffe.

Fra ellevemeteren gjorde Messi ingen feil å sendte søramerikanerne i ledelsen.

Offside-show

Etter drøyt halvspilt førsteomgang scoret Messi igjen, men målet ble korrekt avblåst for offside.

Rett før halvtimen fikk Argentina nok en scoring annullert for offside. Denne gangen etter hjelp fra VAR.

Lautaro Martínez skulle få en ny mulighet til å score, men dessverre for Argentina holdt Messi litt for lenge i ballen og Martinez sin scoring ble igjen annullert.

– Takket være en offside her og en offside der, står det bare 1–0 til pause, oppsummerte TV2s kommentator, Øyvind Alsaker, da lagene gikk til pause.

Les også: Fotballekspertene i tottene på hverandre under Argentina-kamp

Sjokkåpning

Saudi-Arabia sjokkåpnet i andreomgangen da Saleh Al-Shehri plasserte ballen i lengste hjørnet og sørget for at lagene var like langt.

Kun noen minutter etterpå snudde grønntrøyene kampen etter en strålende scoring av Salem Al-Dawsari.

– Saudi-Arabia ryster Argentina, kommenterte Alsaker.

Argentina presset på for et utligning, men Saudi-Arabia forsvarte seg godt og tok til slutt seieren.