Torsdag i forrige uke kom den britiske regjeringen med en rekke sanksjoner mot Chelsea-eier Roman Abramovitsj og andre russiske oligarker. Dette har også hatt stor innvirkning på London-klubben, siden de i øyeblikket blant annet verken kan selge billetter eller supporterutstyr. Flere sponsorer har også kansellert sine avtaler, hvor det største selskapet er teleoperatøren Three.

Nå melder CBS-journalisten Ben Jacobs på Twitter at Saudi Media Group har lagt inn et bud på 2,7 milliarder pund. Eieren av Saudi Media Group, Mohamed Alkhereiji, skal være Chelsea-supporter, og leder en samarbeidsavtale med flere parter i et forsøk på å kjøpe klubben. Der er ingen direkte kobling til den saudi-arabiske regjeringen. Likevel har statseide PIF, som eier Newcastle fotballklubb, aksjer i Saudi Media Group.

Les også: AFP: EU innfører sanksjoner mot Chelsea-eier Abramovitsj og andre rike russere

Tidligere har Abramovitsj satt prislappen til tre milliarder pund, og ifølge ryktene avslått et bud på 2,5 milliarder pund.

Som en del av sanksjonene opererer Chelsea under en spesiell lisens som gjør at Abramovitsj ikke kan selge klubben. Den Britiske regjeringen har imidlertid sagt seg villige til å inngå i dialog med klubben for å utarbeide en ny lisens, som skal gjøre et salg mulig.

Les også: Tuchel om Chelsea-framtiden: - Ingen tvil

Nå som klubben har en aktuell kjøper vil Chelsea og den Britiske regjeringen trolig inngå nye samtaler i et forsøk på å utarbeide en ny lisens.