Gå til sidens hovedinnhold

- Savner ikke Lars Iver Strand

- Det ser bedre ut nå enn i fjor, sier Tromsø-trener Steinar Nilsen etter seieren over Vålerenga.

VIF-TROMSØ 0-1: Nordlendingene tok en fin skalp da Vålerenga ble slått 1-0 i Martin Andresens debut som VIF-trener. Etterpå var trener Steinar Nilsen, ikke overraskende, mest interessert i å prate om egne spillere.

Les også:Svak debut for Martin

- Om det var ekstra gøy at det var Vålerenga og Martin Andresen? Jeg har ikke tenkt noe spesielt på det. Det må jeg ærlig innrømme, sier Nilsen til Nettavisen.

- For oss var heller ikke resultatet det viktigste. Det er alltid deilig å vinne, men det viktige var å få en del av de nye spillerne i gang. Å få det relasjonelle til å fungere, legger han til.

Derfor er han godt fornøyd med flere ting i kampen. 1) Tromsøs nye spillere leverte varene 2) Spillerne fungerte godt i rollene sine og 3) Vålerenga skapte få målsjanser.

- Huuskos mål
- Samtlige som får spille gjør en veldig god jobb. De er forberedt i sine roller, og tar oppgavene sine på alvor. De leverer en god kamp i varmen her nede. Det er det mest positive. I tillegg er det alltid godt å hindre motstanderen sjanser, og jeg klarte ikke å telle mange Vålerenga-sjanser i denne kampen, sier TIL-treneren.

Morten Moldskred scoret kampens eneste mål, men Nilsen gir æren til Kejio Huusko.

- Han skal ha 80 prosent av den scoringen, sier Nilsen.

Finnen snappet ballen fra en Vålerenga-forsvarer, og serverte til Moldskred som leverte varene igjen. I fjor scoret Moldskred 12 mål fra slutten av juni og ut sesongen.

- Blir Huusko spiss hos dere?

- Vi ser ham i en veldig offensiv rolle. Om det blir spiss eller hva får vi se på. Det positive i dag var uansett at hele sentrallinja vår gjør en veldig god jobb.

- Savner ingen
- Hva er Tromsøs målsetting i år?

- Det får vi ta internt i klubben først. Vi får samkjøre oss litt i forhold til hva som er realistisk. Også i forhold til økonomi.

- 6. plass i fjor. Dere kan vel ikke tro at det blir noe lavere enn det?

- Det jeg kan si er at vi står bedre i år enn på samme tid i fjor. Det har jeg vært helt klar på siden vi startet oppkjøringen. Vi har en fin tropp, og det ser veldig bra ut. Vi savner ingen.

- Heller ikke Lars Iver Strand?

- Vi ønsker Lars Iver lykke til, men nei, heller ikke Lars Iver Strand.

- Mange som kan ta gull
Tromsøs nye spiller, Kevin Larsen, var også fornøyd.

- Vi viser gode tendenser i dag. Jeg synes seieren var fortjent. Vålerenga hadde en og en halv sjanse, sier han til Nettavisen.

Og:

- Vålerenga må regne med litt oppstyr når de har kjøpt så mye. Hvis de får samhandlingen til å sitte, kan det bli bra. Men jeg tror det er mange lag som kan vinne Tippeligaen i år.