RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Foto: Heiko Junge / SCANPIX)

Savnet Liv Grete i stafetten

Sist oppdatert:
Gro Marit Istad Kristiansen gikk en strålende etappe for Norge, men det ble for vanskelig å kjempe helt i teten uten Liv Grete Skjelbreid Poiree på laget.

Linda Tjørhom startet stafetten for det norske laget, og vekslet 42,1 sekunder bak Tyskland. Strålende innsats av Gro Marit Istad Kristiansen sørget for å sende Norge opp i tetkampen.

Det ga ferske Ann Kristin Flatland et flott utgangspunkt foran sin etappe, men tempoet på standplass var ikke nok til å holde følge med de aller beste. Totalt brukte Flatland tre ekstraskudd.

Absolutt godkjent av Flatland - og Borghild Ouren leverte også solid innsats på ankeretappen. Med Liv Grete Skjelbreid Poiree i toppslag, kunne det faktisk blitt norsk seier også i denne kvinnestafetten.

I stedet ble det Olena Zubrilova som sikret seieren for Hviterussland med en strålende sisteetappe. Wilhelm ledet med noen sekunder ut fra siste skyting, men ble parkert på sisterunden av gårsdagens sprintvinner.

Frankrike sikret seg tredjeplassen, 43,9 sekunder bak Hviterussland, som noterte vinnertiden 1.17.24,0.

Det norske laget tok en meget overraskende 5. plass. Borghild Ouren kjempet side om side på oppløpet med rutinerte Olga Pyleva fra Russland. Hun måtte gi tapt på målstreken, men innsatsen var likevel godkjent.

Linda Tjørhom, Gro Marit Istad Kristiansen og seniordebutant Ann Kristin Flatland gikk de tre første etappene på Norges lag, som var 1.06 minutter bak vinnerlaget i mål.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere