Helt siden Alberto Contador ble dømt til to års utestengelse av idrettens voldgiftsrett (CAS) har det internasjonale sykkelforbundet (UCI) vurdert Saxo Bank-lagets world tour-lisens.

To uker etter 29-åringens dopingnederlag de innkalt det danske sykkellaget til høring.

Mandag 27. februar blir en viktig dag for Bjarne Riis og Team Saxo Bank, skriver sporten.tv2.dk.

Usikker tidsramme
Da skal Bjarne Riis og hans stab overbevise UCI om at Team Saxo Bank skal få beholde sin nåværende world tour-lisens.

World touren er som kjent sykkelsporten øverste nivå, der de 18 lagene som befinner seg i divisjonen får automatisk innpass deltakelse i de største rittene.

- Det eneste jeg kan si er at høringen finner sted neste mandag. På nåværende tidspunkt kan vi ikke si noe mer om saken. Vi vet ikke hvor lang tid nemndaen vil bruke. Det er opp til dem selv, sier Enrico Carpani, talsmann hos UCI, til sporten.tv2.dk.

Med Contador ute av spill til august, og samtlige av hans resultater fra 2011 annullert, forsvarer plutselig ikke Riis forhenværende stjernemannskap plassen i sykkelsportens ypperste selskap.

Hva med Giro d`Italia?
Uten spanjolens poeng, faller det danske laget fra 12. til 24.-plass på verdensrankingen, og dermed oppfylles ikke kriteriene som ellers automatisk hadde gitt laget en plass i alle world tour-rittene. Det inkluderer også en sikker startplass i Giro d`Italia, som starter på hjemmebane i Herning, i mai måned.

Les også: Kan miste plassen - og få den tilbake

Det er nå opp til lisensnemnda i UCI om Saxo Bank skal degraderes til det prokontinentale nivået.

- Vi kan bekrefte at vi er innkalt til høring 27. februar, og vi er selvfølgelig i gang med forberedelsene. Vi ser fram til å komme med vårt syn på saken, forteller Anders Damgaard, pressetalsmann hos Team Saxo Bank, til sporten.tv2.dk.