Gå til sidens hovedinnhold

Saxo-stjerne taklet av katt

Contadors viktige hjelperytter slapp med skrekken etter å ha kollidert med dyret.

Som dere kunne se på procycling.no tidligere i dag har ikke Saxo Bank-syklistene ligget på latsiden under lagets samling i Israel. Blant annet har stjernesyklistene, med Alberto Contador i spissen, hjulpet til å bygge en skole.

Men på tirsdag ettermiddag var det tilbake til mer normalt arbeid for syklistene, da de skulle delta i et gateritt/showritt i Jerusalem, for å vise seg frem for lokalbefolkningen.

Frykter lårbeinsbrudd
Paradoksalt nok var det under sykkelrittet at det ble dramatisk, spesielt for den fjellgeita Chris Anker Sørensen.

Dansken, som i år ble nummer 12 sammenlagt i Vuelta a España, gikk i bakken under rittet, og skal ifølge dansk TV2 ha pådratt seg skader i det ene beinet.

Lenge fryktet laget at dansken hadde brukket lårbeinet, noe som hadde innebært en lang pause på sidelinjen for den klatresterke rytteren. Men undersøkelsene på sykehuset viste at rytteren slapp unna uten brudd, kun med et kraftig slag. Det får TV-stasjonen opplyst fra lagets pressetalsmann.

Kjørte over en katt
Ulykken skjedde visstnok allerede før rittet startet, under en parademarsj. Det skal ha vært over 300 mosjonister, som sammen med Saxo Bank-laget og borgemesteren, deltok i gaterittet.

Det skal ha vært en katt, som hadde forvillet seg inn i løypen, som var grunnen til den stygge velten.

Dansken, som kan bli en av Alberto Contadors viktigste hjelperyttere neste år, var ikke den eneste syklisten som opplevde dramatikk under det som virker til å ha vært et småfarlig gateritt. Veteranen Karsten Kroon kom med følgende melding på twitter etter rittet, etter å ha opplevd noe av det samme som sin danske lagkamerat:

- Overlevde et kriteriumsritt som gikk på kveldstid her i Jerusalem. Jeg kjørte over en katt i en utforkjøring. Det var en svær, feit, rød katt!

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken