RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Saxo-Tinkoff får eget utviklingslag

Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)
Sist oppdatert:
Bjarne Riis vil utvikle egne stjerner og etablerer talentfabrikk.

Det italienske firma Ceramica Flaminia har inngått en avtale med Saxo-Tinkoff om å etablere et utviklingslag. Bjarne Riis, teamsjef for det danske storlaget, får dermed sin egen talentfabrikk som skal kjøre med Saxo-Tinkoffs trøye fremover.

Utviklingslaget skal kjøre under navnet Ceramica Flaminia og blir registrert som et kontinentallag under ledelse av italieneren Roberto Marrone. Laget vil bestå av tolv ryttere og skal ha base i Lucca i Toscana.

Den italienske sponsoren er dermed tilbake i sykkelsporten etter at Ceramica Flaminia - Bossini Docce-laget ble lagt ned etter sesongen 2011. Mye omtalte Riccardo Ricco var en av de mer profilerte rytterne som kjørte for prokontinentallaget.

Teamsjef Bjarne Riis er glad for at et slikt samarbeid lot seg stable på beina og stiller trenere og ressurser til disposisjon for de unge rytterne.

Les også: «Beste tiden å gå inn i sykkelsporten på»

- Da jeg ble kontaktet av Ceramica Flaminia og Roberto Marrone om dette prosjektet syntes jeg med det samme at ideen var fantastisk. De driver en fantastisk virksomhet, og deres økonomiske støtte til prosjektet er bakket opp med et ærlig ønske om å vende tilbake til sporten og hjelpe unge ryttere, sier Riis på hjemmesiden til Saxo-Tinkoff.

- I flere år har jeg ønsket å etablere et profesjonelt utviklingslag med utgangspunkt i Lucca, hvor laget våres har en sterk base allerede. Et slikt lag gjør det mulig for oss å utvikle kommende stjerner for Sax-Tinkoff. Jeg gleder med derfor mye til å følge lagets utvikling.

Også dårlig nytt for Riis
Saxo-Tinkoff søker i disse dager om en plass i WorldTouren for 2013, som vil sikre laget inntog i de største rittene. Bjarne Riis sitt lag, som frontes av verdensstjernen Alberto Contador, var ikke blant de15 lagene som ble godkjent for lisens forrige måned.

Dermed kjemper det danske laget med Argos-Shimano, Lotto-Belisol, FDJ og Europcar om de siste tre plassene. Franske Europcar derimot, skriver på sine hjemmesider at de ikke er interessert i en WorldTour-lisens.

UCI ikke har kommet med en offisiell uttalelse enda, men i følge avisen De Telegraaf er det allerede bestemt hvilke lag som får to av de tre gjenværende plassene. Avisen hevder at den siste plassen står mellom Saxo-Tinkoff og nederlandske Argos-Shimano, men at UCI foretrekker det nederlandske laget fremfor Riis sitt mannskap.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere