RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Scarponi ferdig i Lampre

Foto: Luk Beines (Afp)
Sist oppdatert:
Giro-vinneren enig med lagledelsen.

Arbeidsforholdet mellom Michele Scarponi og WorldTour-laget Lampre-Merida vil opphøre ved sesongslutt 2013.

Den kontroversielle italieneren, som nylig ble ilagt en tre-måneder lang utestengelse for sine koblinger til «dopingdoktoren» Michele Ferrari, har forhandlet frem sluttavtale med Lampre-ledelsen.

Scarponi ble servert en tre-måneders utestengelse i vinter etter å ha innrømmet overfor den italienske olympiske komité (CONI) at han helt frem til slutten av 2011-sesongen benyttet seg av Ferraris tjenester. I 2011 vant Scarponi Giro d´Italia sammenlagt.

Avsløringene kom samtidig som Lampre signerte en samarbeidsavtale med Merida. Den koreanske sykkelprodusenten skal angivelig har vært svært misfornøyd med all negativ omtale rundt Scarponi.

Lever på lånt tid?
Italieneren har ikke konkurrert med Lampre-Merida siden utestengelsen hans opphørte den 31. desember. Han har også vært fraværende i samtlige offisielle tilstelninger med det italienske laget. I forbindelse med Trofeo Mallorca forrige uke bekreftet en talsmann fra Lampre-laget at begge parter var i forhandlinger med tanke på en avklaring av Scarponis videre fremtid.

Etter lange forhandlinger har partene nå kommet til enighet om at Scarponi blir værende ut kontraktstiden, som utløper ved sesongslutt, og at 33-åringen vil returnere til konkurranse umiddelbart. Den italienske veteranen skulle etter planen kjøre søndagens GP Lugano, men rittet ble avlyst pga. dårlig vær.

Men Scarponi har også signert en ny avtale med laget, som innebærer en øyeblikkelig annullering av kontrakten hvis nye, negative påstander om hans fortid dukker opp.

Resultatene fra den pågående Padova-etterforskningen i Nord-Italia er ventet om kort tid og i den sammenheng kan Scarponi på nytt innblandes i dopingavsløringer. I 2007 innrømmet Scarponi at han var involvert i dopingskandalen Operacón Puerto fra 2006. Som en følge av dette ble han utestengt i 18 måneder.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere