Det kan være lurt å rispe datoen 15. mai inn i hjernebarken allerede. Da skal nemlig rytterne i 2011-utgaven av Giro d’Italia bestige to av toppene rundt Mont Etna under den 9.-etappen.

Vulkanen Etna (3.229 meter over havet) er den største i Europa med vulkansk aktivitet. Men det er ikke den faktoren som gjør Michele Scarponi bekymret.

31-åringen testet denne uka ut stigningene rytterne vil støte på under det italienske etapperittet.

- På tross av all snøen er jeg fornøyd med å ha kjørt igjennom den. Klatringene er ganske vriene i forhold til det jeg hadde sett for meg. Jeg trodde de var kortere med enkelte bratte seksjoner, men de var både lange og lumske, tatt i betraktning av at man skal over både den første og den andre under én og samme giroetappe, forteller Scarponi til italienske medier.

Så langt veien rekker
Heldigvis skal ikke rytterne opp til krateret under den spektakulære giroetappen. Årsaken til det er (blant annet) at det ikke finnes veier lengre enn 1904 meter over havet.

Rytterne passerer først over Citelli-toppen (1631 meter) etter 18 kilometers klatring med en snittprosent på 6,1 prosent. Deretter venter avgjørelsen med 19.4 kilometer opp mot toppavslutningen på Sapienza.

Giro d’Italias svar på franske Mont Ventoux, har en gjennomsnittlig stigning på 6,3 prosent.

Sju toppavslutninger
I tillegg til Etna-etappen er den seks andre toppavslutningen i neste års giro. Det inkluderer Grossglockner (etappe 13), Zoncolan (14), Garceccia/Val di Fassa (15), bakketempo i Nevegal (16), Macugnaga (19) og Sestriere på den neste siste etappen.

Scarponi er bekymret for hvordan det første hinderet skal løses.

- Det blir ikke lett å holde tempoet oppe hele veien på grunn av høyden, forteller nykomlingen i Lampre-ISD.

Denne sesongen vant italieneren den 19.-etappen og ble til slutt nummer fire i rittet.

- Jeg vil fortsette å studere giroruten og håper å teste ut to-tre etapper til før jul, forteller Scarponi.

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!