Ruten til det italienske WorldTour-rittet Tirreno-Adriatico ble offentliggjort onsdag. Presentasjonen fant sted i San Vincenzo, Toscana.

Rittet vil starte i nettopp den byen den sjuende mars, med en lagtempo på 16,9 kilometer. Totalt blir det sju etapper, der den siste er en individuell tempo på 9,3 kilometer.

De to neste etappene er ventet å ende i en massespurt, før det blir en toppfinnish til Prato di Tivo. Den sjette etappen bør også bli interessant. Etappen avsluttes i løypa som ble brukt i junior-VM i 2010.

Michele Scarponi vant rittet i 2009. Italieneren tar gjerne en reprise i 2012.

- Da jeg vant i 2009 var det ingen trefork som premie. Jeg liker den virkelig og vil vinne den, og refererer til premien med form som en trefork, som både Cadel Evans (2011) og Stefano Garzelli (2010) har vunnet.

- Tirreno-Adriatico er et viktig ritt. Det er kanskje hardere i år enn tidligere. Det gjør at jeg liker det enda bedre, kunne Scarponi fortelle på presentasjonen, ifølge Velonation.

- Det blir det første viktige rittet for sesongen for meg og laget, men med Contador og Evans på starten blir det ikke lett å vinne. Men det er sikkert at vi kommer til å nyte rittet.

I tillegg til seieren i 2009, så ble Scarponi nummer tre i 2011 og to i 2010.

De 18 WorldTour-lagene deltar i rittet, sammen med Colnago-CSF, Acqua & Sapone, Colombia-Coldeportes og Farnese Vini-Selle Italia.

Dette er rittet (7. til 13. mars):
Første etappe: San Vincenzo til Donoratico (lagtempo) 16.9km
Andre etappe: San Vincenzo til Indicatore (Arezzo) 230km
Tredje etappe: Indicatore (Arezzo) til Terni 178km
Fjerde etappe: Amelia til Chieti 252km
Femte etappe: Martinsicuro til Prato di Tivo 196km
Sjette etappe: Offida til Offida 181km
Sjuende etappe: San Benedetto del Tronto (individuell tempo) 9.3km