RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Scanpix/AFP)

Scenen klar for Stanley Cup

Sist oppdatert:
NHL-lagene spilte natt til onsdag sine 82. og siste kamper i årets grunnserie. Nå venter sluttspillet om Stanley Cup for 16 av lagene.

Verdens diskutabelt vakreste trofé er målet for de 16 lagene som skal konkurrere i sluttspillet i den nordamerikanske hockeyligaen.

Spennende dueller
Og det blir mange spennende dueller allerede i første runde. Regjerende mester Tampa Bay Lightning skal møte Ottawa Senators, som i manges øyne er den store favoritten i år.

Grunnseriens beste lag var imidlertid Detroit Red Wings, som møter Edmonton Oilers. Det kanadiske laget er 8. seedet i vest, men vant to av fire kamper mot Detroit i grunnserien.

Peter Forsberg og Philadelphia Flyers møter Buffalo Sabres, mens New Jersey skal ut i en spennende duell mot New York Rangers.

Poengkongen Thornton
Jaromir Jagr har imponert stort for Rangers denne sesongen, men mistet ledelsen i poengligaen i innspurten. Jagrs 9 poeng på de 8 siste kampene blekner i skyggen av Joe Thorntons 17 poeng på de 7 siste kampene.

Art Ross Trophy, som tildeles ligaens beste poengplukker, går dermed til Thornton. Og mye takket være Thornton mistet Jagr også Maurice Richard Trophy (ligaens beste målscorer) helt på tampen.

Thorntons 96 assists er hovedforklaringen på at Jonathan Cheechoo scoret 56 mål denne sesongen.

Sju spillere registrerte over 100 poeng. Joe Thornton endte på 125 poeng, Jaromir Jagr på 123, Alexander Ovechkin på 106, Dany Heatley på 103, Daniel Alfredsson på 103, Sidney Crosby på 102 og Eric Staal på 100.

Slik spilles sluttspillet:

Øst:
Ottawa (1) - Tampa Bay (8)
Carolina (2) - Montreal (7)
New Jersey (3) - New York Rangers (6)
Buffalo (4) - Philadelphia (5)

Vest:
Detroit (1) - Edmonton (8)
Dallas (2) - Colorado (7)
Calgary (3) - Anaheim (6)
Nashville (4) - San Jose (5)

Hver runde spilles som best av sju kamper, det vil si første lag til fire seirer avanserer til neste runde. Det høyest rankede laget (se parentes) møter det lavest rankede laget i hver runde.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere