RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: NTB scanpix/ Getty Images / All Over Press

Schalke åpner gravlund for fansen

Sist oppdatert:
De første begravelsene er ventet allerede i desember.

Tilhengere av den tyske fotballklubben Schalke får snart muligheten til å bestille et siste hvilested i nærheten av stadion.

De første begravelsene er ventet allerede i desember, da fansens egen gravlund 1,2 kilometer fra Schalkes hjemmebane skal stå ferdig. Prosjektleder Ender Ulupinar sier han allerede har mottatt hundrevis av forespørsler om reservasjoner på den stadionformede kirkegården.

– Det som virkelig overrasket meg er at det ikke bare er supportere her, men helt nord til Oranienburg (nord for Berlin), som har tatt kontakt, sier den tidligere fotballspilleren.

Gravlunden vil inneholde en bane med to små mål, flomlys og Schalkes klubblogo laget av blomster. Kunstgress er helt uaktuelt ettersom «naturen hører hjemme på en kirkegård», insisterer Ulupinar.

Totalt vil Schalke-gravlunden dekke 4000 kvadratmeter. Det blir gjort plass til 1904 graver, et antall som stammer fra grunnleggingen av klubben i 1904.

Ulupinar har fått fri tillatelse til å bruke fotballagets logo på kirkegården, og Schalke vil ikke tjene penger på det spesielle prosjektet. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere