*Nettavisen* Sport.

Scharner solgt til Wigan

Foto: (foto: scanpix)

Brann har sagt ja til å selge Paul Scharner til Premier League-klubben Wigan for 30 millioner kroner.

20.12.05 17:31

- Vi aksepterte et tilbud fra Wigan i går kveld, og er blitt enig om en overgangssum. Han drar til England umiddelbart, sier Per-Ove Ludvigsen til TV 2 Nettavisen.

- Paul ville ha denne sjansen, og da følte vi at det var riktig av oss å selge ham nå, legger han til.

Ny klubbrekord
Lenge så det ut til at den østerrikske midtstopperen var på vei til Birmingham, men overgangen strandet da klubbene ikke ble enige om en overgangssum. Nå blir det likevel Premier League-spill for stopperkjempen - for overraskelseslaget Wigan.

- Vi fikk en henvendelse fra klubben for en uke siden. Det har gått litt frem og tilbake, men det var vel egentlig ikke så vanskelig å bli enige. Vi ga klar beskjed om hva vi ville ha for ham, og det aksepterte de.

Da Birmingham var på banen tidligere i høst, var Branns krav trolig i størrelsesorden 26 millioner kroner. Ludvigsen vil ikke si hvor mye bergensklubben får fra Wigan, annet enn at overgangssummen er større enn det Birmingham ville betale.

Etter det TV 2 Nettavisen erfarer får Brann rundt 30 millioner kroner for Scharner. Av disse skal fire millioner tilbake til investeringsselskapet Hardball, mens Brann først skal ha én million. Spillerens østerrikske moderklubb skal i tråd med Fifa-reglene også ha en del av summen. Det vil si at det til slutt er tilbake i overkant av 20 millioner kroner som så skal fordeles likt mellom Brann og Hardball.

Dermed har Brann igjen i overkant av 11 millioner kroner når alt er fordelt.

Jakter erstatter
Nå blir utfordringen å få på plass en ny stopper som skal fylle Scharners sko. Det blir imidlertid ikke lett. Den østerrikske landslagsspilleren var solid på Branns midtbane i vårsesongen, men imponerte enda mer etter at han ble flyttet ned i midtforsvaret.

- Nå må vi jobbe på spreng. Vi har jo visst en stund at det er usikkert om Paul ville være her neste sesong, så vi har jo allerede sjekket markedet.

- Er dere primært på jakt etter en stopper eller en midtbanespiller når dere skal hente en erstatter?

- Foreløpig jakter vi bare på en stopper, sier Ludvigsen.

Paul Scharner oppholder seg nå i Østerrike. Han drar til England for å forhandle om sin personlige avtale i morgen eller torsdag.

Wigan ligger på en overraskende sjetteplass etter seks 17 serierunder, 18 poeng bak suverene Chelsea. Avstanden opp til Liverpool på tredjeplass er imidlertid bare tre poeng.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag