RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Scharner vil takke Brann-fansen

Sist oppdatert:
- Jeg vil aldri glemme den fantastiske og trofaste Brann-fansen, sier Paul Scharner. 9. august tar han et skikkelig farvel med supporterne når Wigan møter Brann på Stadion.

Da østerrikeren Paul Scharner forlot Brann i desember, gikk det mildt sagt fort i svingene. Brann aksepterte et bud på drøyt 30 millioner kroner, og vips var trollmannen, frelseren og publikumsyndlingen borte. Den jevne bergenser hadde knapt fått med seg at storspilleren var forsvunnet, etter å ha registrer nyheten om at han skulle til England. Scharner selv synes det var svært dumt at han ikke fikk tatt et skikkelig farvel med Bergens-publikummet.

Gleder seg til gjenforeningen
- Det gikk veldig fort da overgangen var klar, men slik er det. Likevel føler jeg det gikk for raskt. Jeg fikk aldri tatt et skikkelig farvel med et varmt, kjært og fantastisk publikum. Til tider savner jeg fansen i Bergen veldig mye. Spesielt når jeg ser bilder fra da jeg var i Brann. Dette var en god nyhet du kom med, jeg gleder meg virkelig til å komme tilbake til Bergen, sier Scharner til iBergen.no.

Når Scharner blir bedt om å fortelle om de beste minnene, ramser han opp cupgullet, kallenavnet og trofastheten til Bergens-publikummet.

- Cupgullet var selvfølgelig stort. Den fantastiske og alltid trofaste fansen kommer jeg aldri til å glemme, men det beste og mest rørende minnet jeg har var kallenavnet de ga meg - «Fussballgott». Det var det navnet som gjorde meg kjent internasjonalt, og jeg skylder fansen å si takk for all støtten de har gitt meg. Jeg gleder meg virkelig til å se fansen igjen, gjentar Scharner noe rørt.

Gamst’n og Blackburn var planen
Brann skulle opprinnelig møte Blackburn i høst, men da disse planene strandet ble det jobbet med å få inn en annen Premier League-motstander. Valget falt på Wigan, noe trener Mons Ivar Mjelde ikke ser på som en dårlig erstatning.

- Wigan er et godt lag og har overrasket positivt i Premier League. De vil komme til å gi oss god matching. Nå kommer det an på hvilket lag de stiller med selvsagt, men de er vel på tampen av sesongoppkjøringen og de kommer nok mannsterke. Wigan er et godt Premier Laegue-lag og jeg ser ikke på det som en dårlig erstatter for Blackburn, sier Mjelde.

Han snakker jevnlig med Scharner på telefon, og føler dermed ikke det store savnet etter å ta farvel, selv om det ikke ble gjort helt «etter boken» da østerrikeren forsvant.

- Det blir selvfølgelig kjekt å se Scharner igjen, og jeg gleder meg over suksessen hans i England. Vi håper på en god match og at vi få vist oss frem mot et godt lag, sier Mjelde.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere