BISHOFSHOFEN (NTB): Han sitter med statistikknotatene i pressesenteret noen timer før han tar hoppukefarvel som NRK-kommentator. Men vemodig? Ikke Arne Scheie.

- Jeg forbereder meg som jeg har gjort i alle tidligere renn. Det ser ut til å bli fine forhold, et godt renn og jeg gleder meg. Dette blir kvalitet, og det trenger hoppuken etter det som skjedde i Innsbruck, sier Scheie til NTB.

69-åringen, som fyller 70 tirsdag, kommenterer sin 42. tysk-østerrikske hoppuke. Mandagens renn i Paul Ausserleitner-bakken i Bischofshofen blir det 161. renn med Scheies legendariske og entusiastiske stemme.

Bare takknemlig
Totalt har han ledsaget kringkastingens seere gjennom mellom 1015 og 1020 hopprenn.

- En vemodig Arne Scheie i dag?

- Nei, det er jeg ikke. Det er mange som spør om det, men jeg er bare takknemlig for at jeg har fått være med på dette og at NRK har sendt meg rundt på hopp i alle år, sier Scheie.

Norsk seiersfarvel?
Anders Jacobsen imponerte i søndagens kvalifisering. Ringkollen-hopperen, som har vunnet hoppuken sammenlagt tidligere, kan gi Scheie en perfekt hoppukeavskjed med norsk seier mandag kveld.

NRK-nestoren selv tror på norsk seier.

- Det kan vi fort få. Det er vanskelig å spå om fremtiden og ikke minst om hoppsporten. Åtte forskjellige hoppere har vunnet denne sesongen, men jeg gleder meg over stigningen til de norske guttene. Spesielt over de lange skrittene Anders Jacobsen har tatt. Søndag hadde han tre meget god hopp, og kvalifiseringsrennet tyder på at han vil være med å kjempe om de aller gjeveste plassene, sier Scheie.

De norske duellene mandag: Tom Hilde – Maciej Kot (Polen), Rune Velta – Jurij Tepes (Slovenia), Anders Bardal – Klemens Muranka (Polen), Anders Fannemel – Karl Geiger (Tyskland), Ole Marius Ingvaldsen – Anders Jacobsen. (©NTB)