Gå til sidens hovedinnhold

Scheie: - Sigurd takler presset

Sigurd Pettersen har opplevd et råkjør etter hoppuke-seieren. Det bekymrer ikke Arne Scheie. - Det vil overraske meg veldig om han ikke er blant de beste i VM, sier han.

Hoppentusiasten Arne Scheie er veldig begeistret for Norges nye stjernehopper Sigurd Pettersen. Ikke bare fordi han hopper langt, men også fordi han er en veldig fin type.

- Alle idrettsfolk jeg har møtt, og det gjelder også de norske, er fantastisk hyggelige. Og Sigurd er en jordnær og fin fyr. Jeg tror nok han var litt brydd etter hoppukeseieren, samtidig som det er litt av et kjør han ble utsatt for, sier Scheie.

Gleder seg til VM
NRK-veteranen gleder seg veldig til å kommentere VM i skiflyging, og håper selvfølgelig på at den norske fremgangen skal fortsette i Planica.

- Nå er det litt usikkert om det blir i Planica, påpeker Scheie.

- Men Hannawald og Malysz var ikke blant de beste i hoppuka, og jeg tror Sigurd Pettersens fine form vil holde seg. Det vil overraske meg veldig om han ikke er blant de beste i VM, sier Scheie til TV 2 Nettavisen.

Plaget av skulderen
23-åringen fra Rollag og Veggli vant sine to første hopprenn forrige sesong, og leder i skrivende stund verdenscupen denne sesongen. Men selv om oppstyret rundt Sigurd Pettersen har vært enormt etter hoppukeseieren, tror altså Scheie at 23-åringen vil klare å holde formen vedlike.

- Han var veldig redd for skulderskaden sin i fjor, mener Scheie. Han tror det var årsaken til at resultatene ble dårligere mot slutten av sesongen i fjor.

NRKs hoppkommentator stråler for øvrig av glede over hvordan Norge har utviklet seg som hoppnasjon på svært kort tid.

- Det er under to år siden vi diskuterte om vi i det hele tatt skulle være med i OL, vi i en hoppnasjon som har røtter helt tilbake til OL i 1924, minner Scheie om.

Reklame

Her kan du levere Lotto