*Nettavisen* Sport.

Schleck: - Tar gjerne med nordmenn

Foto: (Scanpix)

Men det var alt Andy Schleck (25) ville si om sin nye hverdag i Luxembourg.

10.08.10 23:21

KARL JOHAN (procycling.no): Etter sommerens nye akter om «Bøllen og blondinen», var Andy Schleck det megapopulære trekkplasteret under tirsdagens Oslo Grand Prix.

25-åringen måtte til slutt se seg slått av Edvald Boasson Hagen. Det overrasket vel egentlig ingen at klatrekongen måtte gi tapt for vår egen Sky-komet i finalen.

- Det var ganske vrient, for ikke å si umulig, å slå ham i spurten. Jeg forsøker, men han er så rask. I tillegg var ikke beina supre. Jeg følte meg bedre forrige gang jeg forsøkte å vinne et ritt, fortalte Andy Schleck etter rittet.

Mystisk storsatsing
Og forrige gang var under Tour de France. Da ble også Saxo Bank-rytteren slått - av Alberto Contador. Etter årsskiftet sykler imidlertid begge Schleck-brødrene for en mystisk storsatsing i hjemlandet.

Foruten at eiendomsmagnaten og businessmannen Flavio Becca står bak satsingen, at Brian Nygaard (tidligere pressesjef i Team Sky) skal være manager og at Kim Andersen (tidligere sportsdirektør i Team Saxo Bank), styrer satsingen – vet man lite annet enn at brødrene Schleck blir forgrunnsfigurene.

Ryktebørsen fortalte tidlig at «Team Auchan» vil bli det nye navnet, men en pressemelding fra supermarkedkjeden har satt en foreløpig stopper for det. Franske L’Équipe har skrevet at fast food-kjeden Quick nærmer seg et sponsorat, men heller ikke det er bekreftet.

I Oslos paradegate var det ikke mye svar å finne hos Andy Schleck, heller:

- Nå som vi vet du forlater Saxo Bank, hva kan fortelle om fremtiden?

- Jeg er her for å kjøre rittet. Alle spør meg om hva som vil skje neste år, men jeg vil ikke snakke for mye om det nå.

- Kan du bekrefte at det dreier seg om et nytt lag i Luxembourg?

- Jeg kan bekrefte at jeg ikke fortsetter hos Bjarne. Slik er business. Jeg kan ikke snakke mer nå, lød svaret til Schleck overfor procycling.no.

Overrasket av Contador
Like etter at brødreparet offentliggjorde Saxo Bank-exiten, ble rivalen og overmannen fra årets Tour de France, Alberto Contador, annonsert som danskenes nye lagkaptein.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Det var et elegant stykke business av en presset Bjarne Riis, og en signering som fikk sykkelverdenen til å sitre.

- Bjarne har alltid hatt et godt lag, og jeg tvilte aldri på ham – men jeg må si at jeg ble overrasket da jeg hørte at Contador ville gå dit. Men han er nødt til å sikre framtiden sin, og det kan han ikke gjøre på noen bedre måte enn å hente Contador, sier Schleck til procycling.no.

- Blir det rart å sykle for et annet lag enn Team Saxo Bank?

- Jeg har avsluttet det kapittelet. For meg føles det OK. Jeg har tatt den avgjørelsen og er fornøyd med utfallet. Jeg har hatt en flott tid med Bjarne de siste fem-seks sesongene, men noen ganger endrer ting seg.

Åpner for norske innslag
Schlecks neste mål er Vuelta a España før han avslutter sesongen med Giro di Lombardia i midten av oktober.

I Spania håper han å kunne være med å sikre oppreisning for broren Fränk etter hans forferdelige nedtur med kragebeinsbruddet under Tour de France.

- Planen er at jeg skal gi Fränk best mulig støtte. Han har store planer og jeg tror jeg kan være til god hjelp for ham.

Les også: Tre forlater Saxo Bank

Etter ferie i slutten av oktober og november, venter treningssamling i det som til slutt blir 25-åringens nye lag. Så spørs det om det kan dukke opp noen nordmenn i den nye storsatsingen.

- Helt klart. Norge har mange gode ryttere. Jeg hadde elsket å få det til en dag. Jeg hadde en på laget mitt før (Kurt Asle Arvesen, vår anm.), men jeg har ikke det lenger. Fremtiden er likevel full av muligheter, svarer Schleck på spørsmål fra procycling.no.

PS! Jakob Fuglsang og Jens Voigt er også klare for det nye laget til Schleck-brødrene. I tillegg skal Stuart O'Grady, Dominic Klemme, Linus Gerdemann og muligens Fabian Cancellara være på vei.

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.