Andy Schleck er navnet man vanligvis har helt ytterst på tungen når man snakker om favorittene til Tour de France.

Slik har det ikke vært i år.

Siden en voldsom krasj under tempoetappen i fjorårets Critérum du Dauphiné, som forårsaket at luxembourgeren ikke kunne delta i touren dét året, har Schleck ikke vært på sitt vanlige nivå.

At 28-åringen i det hele tatt føler seg kapabel til å lede sitt RadioShack i årets utgave av det franske treukers rittet blir derfor å regne som en seier i seg selv.

- Vi er glad for å se Andy tilbake, sier Luca Guercilena, lagets manager.

Etter det som kan karakteriseres som oppløftende prestasjoner i Tour of California og senest Tour de Suisse mener lagledelsen at Schleck fortjener rollen som kaptein under la Grande Boucle. Men noen plass på pallen sammenlagt betegnes som urealistisk.

- Litt etter litt har han kommet seg tilbake til nivået man forventer seg av ham. Tour du Suisse overbeviste oss å gi ham rollen han fortjener med dedikerte ryttere rundt seg. Men vi legger selvsagt ikke noe press på vår mester. Etter tolv måneder vil det være urealistisk å forvente en pallplassering, forteller lagets italienske manager videre.

Andersens comeback
Denne gang er det heller ingen tvil om at Andys mentor og nære venn av familien, Kim Andersen, skal være med på laget som sportsdirektør. Sammen med Alain Gallopin skal danske Andersen gi sine instrukser fra lagbilen.

Med Johan Bruyneel ute av bilde setter nok Schleck stor pris på lagledelsens nye sammensetning.

- Fraværet av stress og forventinger kan imidlertid slå ut i noen brilliante prestasjoner, spekulerer Guercilena.

Voigts 16.
Med seg på laget får Schleck med seg veteranene Andreas Klöden og Haimar Zubeldia – begge to svært rutinerte grand tour-ryttere. 37 år gamle Klöden har endt som andremann to ganger, mens basker Zubelida står bokført med intet mindre enn fire plasseringen blant de ti beste.

- Haimar kan ses på som vårt andre våpen. Han var sjettemann i fjor, er alltid stabil og leverer vanligvis sitt beste, sier RadioShack-sjefen.

En annen garvet Tour de France-mann er den 41 år gamle tyskeren Jens Voigt, som i 2013 starter sin 16 tour på rad. Borte er imidlertid Fabian Cancellara, som velger å stå over årets utgave. Storebror Fränk Schleck kjører heller ikke. Han er forsatt utestengt for brudd på dopingbestemmelsene.

RadioShack-Leopar til Tour de France 2013: Jan Bakelants, Laurent Didier, Tony Gallopin, Markel Irizar, Andreas Klöden, Maxime Monfort, Andy Schleck, Jens Voigt og Haimar Zubeldia.