Gå til sidens hovedinnhold

Schleck frykter denne mannen

Andy og Fränk tror «Ivan den Grusomme» blir deres største konkurrent i Tour de France.

Hvem i all verden skal utfordre Andy Schleck nå? Spurte en hel sykkelverden seg selv etter å ha summet seg etter Alberto Contadors positive dopingtest.

Nå kommer Andy selv med fasiten.

- Jeg tror den største rivalen blir Ivan Basso. Denis Menchov og Cadel Evans vil også være der, uttaler lillebror Schleck til cyclingnews.com.

LES OGSÅ: Ivan Basso: - Jeg vet når avgjørelsen faller

Etter tredjeplassen fra 2004 og andreplassen fra 2005 er det bare en seier italieneren mangler i Tour de France. Basso vil i år prøve seg på den gule trøya, men Fränk Schleck mener han må heve seg.

- Han må forbedre seg om han skal vinne touren. Å vinne giroen, og ikke misforstå, han var veldig sterk og kjørte et godt ritt, men det er en forskjell på å vinne giroen og å vinne Tour de France. Touren er vanskeligere å vinne, mener storebror Schleck.

- Du vet aldri med Cadel
Andy tør heller ikke avskrive den australske 33-åringen Cadel Evans. 2010 var et dårlig år for australieren i Grand Tour-sammenheng. For første gang på tre år var ikke Evans å se på podiet i noen av de tre store. Andy mener BMC-rytteren kjører mange ritt på et for høyt nivå.

- Han har en flott spirit og han kjører aldri et dårlig løp, men hvis han bare hadde konsentrert seg om touren ville han vært en stor trussel, mener Schleck.

Fjorårets andremann bak Alberto Contador tror Tour de France er et for hardt til at ryttere kan overraske, men han gjør et unntak.

- Kanskje Van den Broeck kan overraske. Han ble fem i fjor og jeg tror han er en mann for fremtiden.

LES OGSÅ: - Jeg var Riis' Plan B

Avskriver Sastre og Vino
De to meget rutinerte rytterne Carlos Sastre og Alexandre Vinokourov blir antageligvis å se i årets Tour de France. Andy Schleck tror ikke noen av de kan utfordre han.

- Ærlig talt tror jeg ikke han kan klare det. Jeg tror fjellene er for harde for han. Han kan vinne etapper, kjøre i gult, men ikke helt til Paris, sier Schleck om årets idrettsutøver i Kasakhstan .

Større er han ikke troen på sin tidligere lagkamerat Carlos Sastre.

- Jeg ser ikke på han som en trussel i sammendraget. Han hadde gode lagkamerater og selv om han ikke vil innrømme det så vant han touren på grunn av oss, sier Andy.

Hvem tror du vinner Tour de France 2011? Diskuter her.

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

HTML EMBED
HTML EMBED
Reklame

Gjør kupp: Sportsbutikkene tømmer lagrene for vintervarer

Kommentarer til denne saken