Gå til sidens hovedinnhold

Schleck har avlagt dopingforklaring

Storebror Schleck skal ha møtt foran disiplinærutvalg.

Fränk Schleck testet positivt for det vanndrivende middelet Xipamide under årets Tour de France. Nå har 32-åringen forklart sin side av saken foran et disiplinærutvalg i Luxembourg, det skriver Wort.lu. Det er kjent at vanndrivende midler kan brukes for å gå ned i vekt, men kan også brukes for å skjule andre dopingmidler. Russeren Alexander Kolobnev ble kastet ut av Tour de France i fjor grunnet et liknende funn, men Katusha-rytteren ble senere frifunnet hos Idrettens Voldgiftsrett (CAS).

Les også: Første svenske triumf på 30 år

Det forventes at den endelige sanksjonen mot Schleck skal foreligge om et par uker. Den meritterte syklisten har hele tiden bedyret sin uskyld. Han må selv fremlegge en plausibel forklaring for hvordan det ulovlige preparatet dukket opp i prøvene hans.

Alberto Contador sto overfor samme utfordring da han testet positivt for det anabole stoffet clenbuterol under Tour de France i 2010. Spanjolens forsvarere argumenterte for at den positive prøven ble forårsaket av bedervet kjøtt. Contador ble ikke trodd.

Hva som er Fränk Schlecks forklaring får vi altså vite i løpet av de neste ukene. Da blir det også kjent hvorvidt lillebror Andy Schleck må «stå på egne hjul» eller ikke i tiden fremover, hvis Fränk blir utestengt. Det har også blitt spekulert i at både Fränk og Andy skal være på vei bort fra Radio-Shack Nissan.

Reklame

Black Week: Her får du oversikt over alle salgene