Gå til sidens hovedinnhold

- Schleck har sviktet laget

RadioShack-sjefen raser etter den skuffende sesongstarten.

Johan Bruyneels RadioShack-Nissan har ikke blomstret denne sesongen slik mange trodde på forhånd.

Forrige uke fortsatte nedturen.

Christopher Horner ble kun nummer åtte under Tour of California mens Fränk Schleck brøt Giro d`Italia søndag. Sistnevnte lå på en brukbar 15. plass i sammendraget, men 32-åringen viste framgang med en sterk klatretappe lørdag.

- Han skyldte på en vond skulder da han sto av giroen, men dagen før klatret han med de beste. Hans fysiske form kan ikke ha vært dårlig.

- Jeg er veldig skuffet over at han har gitt opp på en slik måte. Jeg er spesielt skuffet over hvordan han har sviktet laget, sier Johan Bruyneel i et intervju med Tageblatt.lu.

Ingen hvile for storebror Schleck
Johan Bruyneel hentet inn Fränk Schleck uken før Giro d`Italia begynte. Årsaken var at danske Jakob Fuglsang trakk seg grunnet en skade.

Les også: Schleck skal kjøre giroen

- Jeg håper ikke at han har gitt opp på grunn av det. Det ville ikke vært bra, svarer Bruyneel.

Allerede midt i forrige uke gikk det rykter om at Fränk Schleck ville stå av giroen før hviledagen mandag.

- Jeg har også hørt de ryktene. Jeg har spurt ham om det. Han nektet for at de ryktene var sanne.

- Han hadde alle muligheter for å kjøre et godt løp. Dette var hans mulighet. Etter lagtempoen var moralen hans god, men etter velten gikk det bare nedover mentalt, beskriver Bruyneel.

Bruyneel kan også røpe at han vil sende storebror Schleck til Tour de Luxembourg og Tour de Suisse i juni måned. Men han ikke love noen Tour de France-plass.

Bruyneel: - Jeg er veldig misfornøyd
Hos RadioShack-Nissan kan ingen føle seg trygge, mener Bruyneel.

- Det er fortsatt noen uker til touren. Foreløpig er ingen på laget på det nivået vi ønsker. Bare Fabian Cancellara var det, før han veltet. De andre kan ikke skylde på det. For øyeblikket er ingen ryttere klare for Tour de France.

- Ingen? spør journalisten.

- Nei!

Nå vil Johan Bruyneel ta en alvorsprat med rytterne på laget.

- Ja, vi må snakke sammen. Jeg har ting jeg skulle sagt til dem, internt. Jeg er veldig misfornøyd. Hvilken dag er det i dag (intervjuet ble gjort søndag, vår.anm.)? 20. mai. Og hva er status? Null. Det må endres. Det er vårt ansvar, slår Bruyneel fast.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Vil heve kapteiene
Det amerikanske storlaget, riktignok med lisens i Luxembourg, har kun to seirer å banke i bordet med denne sesongen. Det er ikke godt nok for belgieren som sitter i sjefsstolen.

- For at lagets resultater skal gå vår vei, må først og fremst kapteinene heve seg. De må vise seg som gode ledere, og det har vi ikke sett noe til denne sesongen.

Bruyneel har riktignok to unntak: Det er Fabian Cancellaras vårsesong (før han veltet under Flandern rundt) og Chris Horners andreplass sammenlagt under Tirreno - Adriatico.

Her ser du alle podiumplassene til RadioShack-Nissan denne sesongen!

- Jeg forstår at folk er misfornøyd. Vi er ikke stolte av hva vi har prestert.

- Hadde du forventet at jobben som sjef for RadioShack-Nissan ville være så vanskelig?

- Nei, det hadde jeg ikke. Men det kan snu fort. Noen flotte seirer og vi er tilbake igjen. Under Tour of California prøvde vi alt, absolutt alt, og selv om vi ikke vant, så kan vi være stolte av oss selv, avslutter mannen som har ledet Lance Armstrong og Alberto Contador til en haug med Tour de France-triumfer.

PS! Andy Schleck, som har vært en av lagets svakeste ryttere denne sesongen, har ikke konkurrert siden Liège - Bastogne - Liège. Fränks vil trolig være tilbake under Critérium du Dauphiné i begynnelsen av juni.

Reklame

Comfyballs tømmer lageret: Halv pris på alle boksere

Kommentarer til denne saken