RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Schleck innrømmer formsvikt

Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)
- Jeg kan ikke kjempe mot de beste, forteller Fränk Schleck.

Fränk Schleck mottok massiv kritikk fra øverste hold i RadioShack etter sin innsats i Giro d’Italia.

Tre dager før Tour de France starter innrømmer 32-åringen at formen ikke er i nærheten av der den burde være før årets store sykkelhøydepunkt. Å gjenskape fjorårets tredjeplass vil med andre ord bli svært vanskelig.

- Formtoppen min er over. Jeg kan ikke kjempe mot de beste og vil ikke være kaptein, sier Schleck til belgiske Het Nieuwsblad.

Schlecks dårligste sammenlagtplassering i Tour de France er 17. plassen fra 2007. Ved de tre siste anledningen storebror Schleck har fullført rittet har han blitt nummer 5 to ganger og senest tredjemann i sammendraget.

- Ser man på resultatene kommer jeg til å bli kritisert og det vil jeg ikke ha noe av, sier sykkelstjernen om årets ritt.

- Jeg er ingen maskin og kan ikke alltid være førsteklasse, fortsetter han.

Storebror Schleck vil savne lillebror i Tour de France. Brødrene har kjørt rittet sammen siden Andys første tour i 2008.

Med ett unntak per bror har begge plassert seg blant de fem beste i sammendraget hvert år siden Andys debut. I år vil antageligvis ingen av brødrene prege rittet.

- Tapet av Andy er stort for hele laget, han var kapteinen. Jeg føler meg ikke som en kaptein i Tour de France, fortsetter 32-åringen.

Andreas Kløden og Chris Horner er RadioShacks kapteiner i Tour de France. Fränk tror ikke trioen kan samarbeide slik han og Andy gjør.

- Vi føler hverandre instinktivt, mye bedre enn med de andre lagkameratene. Vår andre- og tredjeplass i fjor var ingen tilfeldighet, sier Schleck.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere