RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Schleck jakter Tour de France-formen

Andy Schleck (Leopard) angriper på den 7. etappen i Sveits rundt 2011.
Andy Schleck (Leopard) angriper på den 7. etappen i Sveits rundt 2011. Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)
Sist oppdatert:
Storfavoritt mislyktes i jakten på etappeseier.

Det er ingen tvil om at det kun er en ting som gjelder for Andy Schleck denne sesongen. Det er sammenlagtseieren i Tour de France.

Men med kun et par uker til Tour de France-starten har ikke den luxembourgske favoritten vist mye til den formen som trengs for å vinne verdens mest prestisjefylte sykkelritt.

Les også:Knuste Andy Schleck

På de første etappene i det sveitsiske rittet har lillebror Schleck blitt parkert av ryttere han vanligvis har få problemer med å slå. Derfor markerte fredagens andreplass en etterlengtet opptur.

- Å gi full gass opp den siste bakken føltes godt. Torsdag var en dårlig dag, og selv om jeg ikke var bekymret var det betryggende å se at formen er der, sa Schleck til AFP etter fredagens etappe.

Gikk for etappeseier
Etappen utviklet seg allikevel ikke helt som fjorårets vinner av ungdomstrøyen i Tour de France hadde håpet.

- Målet var å vinne etappen, men med sammensettingen i bruddet måtte jeg være forsiktig. Vacansoleil og Movistar hadde begge tre mann med i bruddet, mens jeg var alene. Jeg visste at det var en mulighet for at de kom til å støte annen hver gang for å slite ut meg eller andre.

Til slutt klarte Vacansoleil å få Thoma De Gendt løs fra utbrytergruppen. Han angrep i en utforbakke og kom inn i den siste stigningen med et forsprang på ett minutt til Schleck og hans gruppe.

- Da De Gendt gikk vurderte jeg alternativene jeg hadde. Det var ikke det perfekte tidspunktet for meg (å angripe på, red. anm.), i og med at det var i en utforkjøring, så jeg ventet. Med en gang vi kom inn i den siste motbakken satt jeg inn støtet.

I rute
Schleck halverte forspranget til den unge belgieren oppover fjellet, men hadde ingen mulighet til å hente han inn.

Selv om han bør slå De Gendt med langt mer enn 30 sekunder i de verste fjellene i Tour de France, om han skal ha en sjanse for å oppfylle drømmen om å ikle seg den gule trøyen på Champs Elysées, er ikke Leopard-rytteren særlig bekymret.

- Jeg har fortsatt to uker på meg til å bygge opp min fysiske form, og i dag (fredag) fikk jeg bekreftelsen på at jeg ligger godt an i mine siste forberedelser for å nå toppformen.

PS: Med èn spurt- og èn tempoetappe igjen i Sveits rundt, ligger Andy Schleck på 20. plass i sammendraget. I fjor ble han nummer 14 sammenlagt i det samme rittet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere