Det er ingen tvil om at det kun er en ting som gjelder for Andy Schleck denne sesongen. Det er sammenlagtseieren i Tour de France.

Men med kun et par uker til Tour de France-starten har ikke den luxembourgske favoritten vist mye til den formen som trengs for å vinne verdens mest prestisjefylte sykkelritt.

Les også:Knuste Andy Schleck

På de første etappene i det sveitsiske rittet har lillebror Schleck blitt parkert av ryttere han vanligvis har få problemer med å slå. Derfor markerte fredagens andreplass en etterlengtet opptur.

- Å gi full gass opp den siste bakken føltes godt. Torsdag var en dårlig dag, og selv om jeg ikke var bekymret var det betryggende å se at formen er der, sa Schleck til AFP etter fredagens etappe.

Gikk for etappeseier
Etappen utviklet seg allikevel ikke helt som fjorårets vinner av ungdomstrøyen i Tour de France hadde håpet.

- Målet var å vinne etappen, men med sammensettingen i bruddet måtte jeg være forsiktig. Vacansoleil og Movistar hadde begge tre mann med i bruddet, mens jeg var alene. Jeg visste at det var en mulighet for at de kom til å støte annen hver gang for å slite ut meg eller andre.

Til slutt klarte Vacansoleil å få Thoma De Gendt løs fra utbrytergruppen. Han angrep i en utforbakke og kom inn i den siste stigningen med et forsprang på ett minutt til Schleck og hans gruppe.

- Da De Gendt gikk vurderte jeg alternativene jeg hadde. Det var ikke det perfekte tidspunktet for meg (å angripe på, red. anm.), i og med at det var i en utforkjøring, så jeg ventet. Med en gang vi kom inn i den siste motbakken satt jeg inn støtet.

I rute
Schleck halverte forspranget til den unge belgieren oppover fjellet, men hadde ingen mulighet til å hente han inn.

Selv om han bør slå De Gendt med langt mer enn 30 sekunder i de verste fjellene i Tour de France, om han skal ha en sjanse for å oppfylle drømmen om å ikle seg den gule trøyen på Champs Elysées, er ikke Leopard-rytteren særlig bekymret.

- Jeg har fortsatt to uker på meg til å bygge opp min fysiske form, og i dag (fredag) fikk jeg bekreftelsen på at jeg ligger godt an i mine siste forberedelser for å nå toppformen.

PS: Med èn spurt- og èn tempoetappe igjen i Sveits rundt, ligger Andy Schleck på 20. plass i sammendraget. I fjor ble han nummer 14 sammenlagt i det samme rittet.