*Nettavisen* Sport.

Schleck kom ikke til mål i dag heller

IKKE TDF-FAVORITT: Det er langt frem til Tour de France for Andy Schleck som vil være i godt gammelt slag i Liege-Bastogne-Liege. Foto: Tim de Waele

Regnfullt comeback ble ny tidlig exit for Tour de France-vinneren

02.10.12 18:58

Etter et fire måneder langt skadeavbrekk, var i dag Andy Schleck tilbake på sykkelsetet.

Et mindre éndagsritt i Valloniet, Binche-Tournai-Binche, hilste luxembourgeren velkommen og satte dermed punktum for en svært inaktiv periode, som Schleck selv har betegnet som den verste i hans karriere så langt.

- Det var hardt, men jeg er meget fornøyd med å være tilbake i feltet. Det var en god følelse å feste på startnummeret mitt i morges, sier Schleck etter rittet.

Dessverre for den 27-årige RadioShack-rytteren ble det nok en kort dag på jobben, da han måtte stå av etter 135 kilometer kjørt.

- Dette var ikke noe ideelt løp for meg å komme tilbake i, det var flatt, raskt, regn og vind, nesten som en flamsk klassiker. Men jeg angrer ikke, legger han til.

Så langt i år har Schleck brutt Paris-Nice, Volta a Catalonia og Criterium du Dauphiné.

- Jeg har fortsatt smerter, men kan likevel kjøre. Det var ikke derfor jeg sto av i dag, og ikke kall dette mitt comeback. Mitt virkelige comeback er neste år når jeg begynner å kommer i form. Jeg er virkelig motivert, avslutter Schleck

Det var i Dauphiné at Tour de France-vinneren fra 2010 pådro seg skaden som har satt ham ut av spill de siste ukene. I stormkastene på tempoetappen i Dauphiné veltet Schleck stygt og måtte stå av på den påfølgende etappen.

En kjapp tur til osteopaten påviste et brist bekkenet. Dermed måtte han også melde forfall til årets store mål, Tour de France.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

LANG VINTER: Mange treningsøkter ligger i vente for Andy Schleck, som har atskillige timer på sykkelsetet å hente inn etter skadeavbrekket. Foto: Tim de Waele

Ingen juleferie for Schleck
Gang på gang har skaden blusset opp og forhindret den yngste av Schleck-brødrene fra å konkurrere.

- Han ville gjerne delta i Vuelta a España, men kunne ikke. Det samme gjaldt for US Pro Challenge og GP Fourmies, fortalte Dirk Demol, sportsdirektør i RadioShack-Nissan, til Sudpresse før dagens ritt.

Før Schleck tar fatt på mange treningstimer i vinter, skal han reise til Tour of Beijing for å få inn flere konkurransekilometer.

- Andy starter snart med vintertreningen. Etter en så lang periode borte fra sykkelen, trenger han ikke noen ferie, fastslår Demol.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.