*Nettavisen* Sport.

Schleck-lag jaktet Valverde

Foto: Fabrice Coffrini (AFP/Scanpix)

Flere topplag er ute etter doputestengte Alejandro Valverde.

Dopingsagaen rundt Alejandro Valverde startet i 2007 da dokumenter fra rettsapparatet i Madrid linket han til Operació Puerto-saken. Konfiskerte blodposer med kodenavnene Valv, Piti og 18 ble satt i sammenheng med syklisten fra Las Lumbreras i det sør-østlige Spania.

I mai 2009 ble Valverde utestengt fra konkurranser i Italia av den italienske olympiske komité på bakgrunn av at DNA-prøver matchet blodposene fra Opercaión Puerto-saken. Valverdes anke av den italienske dommen førte til både UCI og WADA protesterte på det spanske sykkelforbundets avgjørelse om å ikke åpne sak mot ProTour-vinneren fra 2006 og 2008.

Det var dette som førte til at CAS, voldgiftsretten for idrett, dømte spanjolen til to års utestengelse effektiv fra 1. januar 2010. 1. januar 2012 har spanjolen sonet ferdig sin dom.

Ifølge franske og italienske medier har store lag som RadioShack-Nissan-Trek, Astana og hans tidligere arbeidsgiver Movistar allerede vært i kontakt med 31-åringen om kontrakt for 2012-sesongen.

Har dere plass, Bruyneel?
RadioShack-Nissan-Trek-laget til Johan Buryneel er visstnok et av lagene som er ute etter Valverdes signatur. Det kasakhstanske Astana-laget har også vist interesse.

Men Movistar virker å være favoritten til å sikre seg signaturen til mannen med tre etappeseire fra Tour de France.

Laget skal ha 26 ryttere klare for 2012-sesongen. Skal man tro rapportene fra blant annet biciciclismo.com er Valverde en av disse 26 rytterne.

Valverde syklet for lagets forgjengere, Caisse d’Epargne og Illes Balears-Banesto, fra 2005 til 2010.

Stallen skal visstnok bli på totalt 27 ettersom Vladimir Karpets skal være på vei fra Katjusja.

Tour de France i 2012?
Movistar-laget har mistet to av sine største stjerner til tragiske uhell denne sesongen.

Xavier Tondo døde på tragisk vis da han ble klemt mellom bilen sin og garasjeporten da han skulle legge ut på en treningstur.

Colombianske Mauricio Soler sliter fortsatt med sine skader han pådro seg etter et fall i Sveits rundt. Soler har nylig returnert til Colombia etter fire måneder på sykehus. Han lider av alvorlig kognitiv svikt og sliter med å gå i lenger enn 25 minutter.

Disse tragiske hendelsene baner vei for at Valverde vil få en sentral rolle i Movistar-laget, antageligvis blir han å se i Tour de France.

Det spanske laget har også hentet ryttere som den triple italienske mesteren Giovanni Visconti, Tour de l’Avenir-vinneren fra 2010 Nairo Quintana og Euskaltels Jonathan Castroviejo.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.