*Nettavisen* Sport.

Schleck langer ut mot Riis

Foto: Joel Saget (Scanpix/Ap)

- Jeg trenger ikke å takke Riis for noe, sier Andy Schleck.

- Han (Andy Schleck, vår anm.) når kanskje aldri sitt store mål om å vinne Tour de France, fordi han ikke er seriøs nok. Han er fortsatt ung og vil bli mer moden med årene. Problemet er bare at han kjører i samme tidsperiode som Alberto Contador. Og han slår ikke Alberto, når han er topp.

Les mer:Riis slakter Schleck

Ikke tilstede
Slik lød kraftsalven fra Bjarne Riis rettet mot Andy Schleck, mot slutten av fjoråret. Nå slår Schleck tilbake i et intervju med Velonews.com.

- Jeg vet ikke hva Bjarne (Riis, vår.anm.) mener. Jeg ble nummer to i giroen, men det var ingen Bjarne der, det var Alain Gallopin som satt i bilen. All treningen jeg gjorde, det var ingen Bjarne der, det var Kim Andersen. Ja, han kom til løp, men det var en annen i bilen. Jeg leser et sted at jeg ikke kan vinne fordi jeg ikke er en mester, men til slutt vil jeg vise ham.

- Jeg trenger ikke å takke Bjarne for hvor jeg er i dag. Jeg var på laget hans og han betalte meg et par år, men han var ikke i bilen da jeg kjørte inn de største resultatene. Det var Kim eller Gallopin, lyder det fra luxembourgeren.

- De gjør det riktige
Før fjoråret forlot Schleck Saxo Bank til fordel for Leopard Trek, noe som er grunn i det kjølige forholdet mellom dansken og luxembourgeren.

Andy Schleck har blitt nummer to i Tour de France tre ganger på rad, men kan likevel stå igjen som vinneren av Tour de France i 2010. Alberto Contador kan nemlig stå overfor en dopingdom. Avgjørelsen i saken kommer senere denne måneden.

- For meg er det enkelt. Dersom de utestenger han, er det den riktige avgjørelsen. Dersom han får gå fri, gjorde han ikke noe galt og jeg vil tro på det. Det er ikke opp til meg å avgjøre det. Jeg er sikker på at avgjørelsen fra CAS blir den korrekte. Jeg er også sikker på at det er bra at dette endelig blir ferdig, både for sporten og ham.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.