Gå til sidens hovedinnhold

Schleck prioriterer klassikerne

RadioShack-kapteinen vil ikke være Tour de France-favoritt.

Andy Schleck innrømmer at han ikke er favoritt til å vinne sommerens Tour de France. I et intervju med franske Le Monde sier RadioShack-rytteren også at han heller vil prioritere de kuperte klassikerne i Ardennene.

- Klassikerne er min prioritet. Bortsett fra sist sesong, har jeg hatt gode resultater i Liège-Bastogne-Liège. Touren er langt unna. Jeg skal gjøre mitt beste, men jeg er ikke favoritten i år, sier 27 åringen.

Fjoråret ble en vond sesong for Schleck som måtte stå over både Tour de France og OL i London på grunn av skade. Den klatresterke Luxembourgeren viste seg heller ikke frem under vårsesongen.

Andys bror, Frank, testet positivt for et forbudt, vanndrivende preparat og ble kastet ut av Tour de France. Frank har hele tiden bedyret sin uskyld, men har enda ikke mottatt noen dom fra antidopingmyndigheter i Luxembourg.

Parallelt med dopingsaken til Frank Schleck forlot Johan Bruyneel sin rolle som daglig leder etter å ha blitt innblandet i det amerikanske antidopingbyråets gransking av Lance Armstrong og hans United States Postal Service team.

Like før jul ble det også kjent at bilfabrikanten Nissan trekker seg ut som sponsor for RadioShack-laget.

- Det har vært et vanskelig år for mine foreldre. Armstrong-saken skadet oss, men vi har muligheten til å endre tingenes tilstand med de verktøyene vi har til rådighet, sier lillebror Schleck.

Etter bare 28 konkurransedager i 2012 har Schleck lagt opp til en rekordtidlig sesongstart i 2013. Først ut for Luxembourgeren er Tour Down Under i slutten av januar. Laurent Didier, George Bennett, Ben Hermans, Jesse Sergent, Jens Voigt og Tiago Machado er rytterne som blir med ham til Australia.

Deretter drar RadioShack-kapteinen til Europa i februar for å kjøre Tour Méditerranéen og Tour du Haut Var.

Kommentarer til denne saken