*Nettavisen* Sport.

Schleck prøver på ny

Foto: DAVID STOCKMAN (Afp)

Tour de Haut Var neste ritt for RadioShack-rytteren

12.02.13 21:32

På grunn av sykdom så Andy Schleck seg nødt til å bryte Tour Méditerranéen forrige uke. RadioShack-rytteren sto av allerede på første etappe av de franske etapperittet.

Etter en turbulent start på året prøver derfor 27-åringen seg på nytt, og stiller nå til start i helgens Tour de Haut Var, et kupert todagersritt i Provence. Det bekrefter en pressetalsmann fra RadioShack overfor Wort.lu.

Les også: Cavendish leder troppene i Algarve

Umotivert?
Den sportslige ledelsen i RadioShack antydet nylig at Schleck sliter motivasjonen i kjølvannet av en vanskelig sesong i fjor, preget av skader og utenomsportslig støy.

-Han har noen pusteproblemer, men for øyeblikket er det største problemet med Andy det som foregår i hodet hans, uttalte Guercilena ifølge Cyclingnews da Schleck «kastet inn håndkleet» forrige uke.

Som i Tour Méditerranéen, sto han også av i sesongåpningen i Tour Down Under, hvilket betyr at Schleck ikke har fullført et ritt siden Circuit Sarthe i april 2012.

Les også: Nibali finner rytmen i Astana

Med seg til Haut Vaut får Schleck blant andre Jens Voigt og Maxime Monfort.

Kjemper seg tilbake
Schleck endte på andreplass i Tour de France i 2011. Han er også blitt tildelt seieren i rittet for 2010 etter at Alberto Contador ble dømt for dopingmisbruk.

Men RadioShack-rytteren gikk glipp av fjorårets Tour de France, da han veltet under tempoetappen i Critérium du Dauphiné og pådro seg et bekkenbrudd. Skaden har tydeligvis satt tourvinneren vesentlig tilbake.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag