*Nettavisen* Sport.

Schleck prøver på ny

Foto: DAVID STOCKMAN (Afp)

Tour de Haut Var neste ritt for RadioShack-rytteren

12.02.13 21:32

På grunn av sykdom så Andy Schleck seg nødt til å bryte Tour Méditerranéen forrige uke. RadioShack-rytteren sto av allerede på første etappe av de franske etapperittet.

Etter en turbulent start på året prøver derfor 27-åringen seg på nytt, og stiller nå til start i helgens Tour de Haut Var, et kupert todagersritt i Provence. Det bekrefter en pressetalsmann fra RadioShack overfor Wort.lu.

Les også: Cavendish leder troppene i Algarve

Umotivert?
Den sportslige ledelsen i RadioShack antydet nylig at Schleck sliter motivasjonen i kjølvannet av en vanskelig sesong i fjor, preget av skader og utenomsportslig støy.

-Han har noen pusteproblemer, men for øyeblikket er det største problemet med Andy det som foregår i hodet hans, uttalte Guercilena ifølge Cyclingnews da Schleck «kastet inn håndkleet» forrige uke.

Som i Tour Méditerranéen, sto han også av i sesongåpningen i Tour Down Under, hvilket betyr at Schleck ikke har fullført et ritt siden Circuit Sarthe i april 2012.

Les også: Nibali finner rytmen i Astana

Med seg til Haut Vaut får Schleck blant andre Jens Voigt og Maxime Monfort.

Kjemper seg tilbake
Schleck endte på andreplass i Tour de France i 2011. Han er også blitt tildelt seieren i rittet for 2010 etter at Alberto Contador ble dømt for dopingmisbruk.

Men RadioShack-rytteren gikk glipp av fjorårets Tour de France, da han veltet under tempoetappen i Critérium du Dauphiné og pådro seg et bekkenbrudd. Skaden har tydeligvis satt tourvinneren vesentlig tilbake.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.