RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
VIL TILBAKE: Andy Schleck legger om på rittplanen for å komme tilbake til gammel storhet. Tour Down Under blir første ritt i 2013.
VIL TILBAKE: Andy Schleck legger om på rittplanen for å komme tilbake til gammel storhet. Tour Down Under blir første ritt i 2013. Foto: Tim de Waele

Schleck starter sesongen rekordtidlig

Tour Down Under blir RadioShack-rytterens første ritt i 2013.

I følge den franske sportsavisen L’Equipe skal Andy Schleck starte sykkelsesongen i Tour Down Under neste år.

27-åringen vil dermed få sin debut i det australske etapperittet som starter 20. januar. Vanligvis ligger den klatresterke RadioShack-rytteren i vinterdvale til godt ut i februar.

2012 har vært en vanskelig sesong for Schleck. Samtidig som en tiltakende feide med teamsjef Johan Bruyneel stadig eskalerte, hadde Andy ikke formen til å henge med de beste under vårklassikerne.

Under Criterium du Dauphiné veltet han stygt og pådro seg et brudd i bekkenet. Skaden gjorde at Schleck ikke kunne delta i årets Tour de France.

Ikke før Binche-Tournai-Binche i begynnelsen av oktober var Schleck klar for å konkurrere igjen. Han kjørte også i Tour of Beijing, men hadde ikke krefter til å fullføre noen av rittene.

Les også: - Vi har et sterkere lag

Ser fremover
Med bare 28 konkurransedager i 2012 må naturligvis Schleck kjøre flere ritt enn vanlig i oppladning mot sesongens store målsetning, den 100. utgaven av Tour de France.

- Jeg tror løypen er veldig tøff. Jeg kjenner til de første etappene på Korsica, og de ser kanskje flate ut på løypekartet, men det er de virkelig ikke. Etter det venter Pyreneene, men en av nøkkeletappene kommer først på veien til Mont Venotux, sa Schleck til Cyclingnews under Tour de France-presentasjonen.

- Nå må jeg bare jobbe hardt, fordi jeg ligger langt bak. Før jeg kan kommer i form må jeg ta hånd om denne skaden. Den er ikke 100 prosent, men jeg har tro på å komme tilbake på mitt gamle nivå. Det må jeg hvis jeg skal konkurrere med Alberto (Contador) i fjellene, fastslår Schleck.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere