*Nettavisen* Sport.

Schlecks b-prøve er positiv

Foto: (Sirotti)

- For meg endrer ikke dette situasjonen, sier Fränk Schleck.

20.07.12 17:40

Det er nettstedet RTL.lu som melder at Fränk Schlecks b-prøve er positiv. Schleck overvar selv prosessen.

- I dag bevitnet jeg analyseringen av b-prøven på AFLD-labben i Châtenay-Malabry, forklarer 32-åringen.

Nyheten om at Schleck hadde testet positivt underveis i Tour de France kom på den andre hviledagen, 14. juli. RadioShack-Nissan-rytteren testet positivt på det vanndrivende middelet Xipamide. B-prøven skal også være positiv på et diuretisk middel.

LES MER:Fränk Schleck testet positivt

- Jeg vet at jeg ikke har gjort noe ulovlig! Jeg vil derfor fortsette min å søke etter svaret på hvordan dette substanset har entret kroppen min, er Schlecks reaksjon på utfallet.

Schleck: - Endrer ikke situasjonen
Fränk Schleck hevder fortsattt at han er uskyldig.

- Resultatet var positivt, men for meg endrer ikke dette situasjonen, uttaler Schleck overfor tageblatt.lu.

32-åringen er allerede i gang med å forberede sitt forsvar. Sammen med sine støttespillere gjennomgår han nå hva som skjedde i dagene før den andre hviledagen i årets Tour de France.

- For tiden studerer vi hver minste detalj av hva jeg har spist og drukket i forkant av 14. juli, forteller RadioShack-Nissan-rytteren.

Går til søksmål
Stjernesyklisten fra Luxembourg har allerede varslet at han vil gå til søksmål ved positiv b-prøve.

- Jeg nekter for å ha tatt noen som helst form for forbudte stoffer. Jeg har ingen forklaring på testresultatet, og insisterer derfor på å få en B-prøve, noe jeg har rett på. Dersom denne prøven gir det samme resultatet på den første, må jeg ha blitt forgiftet, skrev Fränk Schleck i en uttalelse sendt ut sent tirsdag kveld.

LES MER:- Jeg har blitt forgiftet

Schleck jakter nå en forklaring.

- Jeg antar det må ha blitt gitt til meg, eller det kan ha skjedd gjennom tilfeldig forurensning, eller det kan være noe som fortsatt er uklart for meg, ettersom vi forsatt gjennomfører en rekke analyser, uttaler Schleck.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Tim De Waele

Kan få to års utestengelse
WADA klassifiserer diuretiske stoffer som «spesifiserte substanser».

Dette innebærer at en positiv prøve ikke nødvendigvis resulterer i en utestengelse. Strafferammen Schleck står overfor varierer fra en advarsel til to års suspensjon.

Da Alexander Kolobnev testet positivt for det diuretiske stoffet hydroklortiazid i fjorårets Tour de France ble også han trukket ut av rittet og suspendert av Katjusja.

Fra det russiske sykkelforbundet mottok Kolobnev en advarsel og en bot. UCI anket beslutningen til CAS, hvor Kolobnev ble frifunnet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.