RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Tim De Waele (tdwsport.com)

Schlecks kan vrakes til Tour de France

Sist oppdatert:
Johan Bruyneel fastholder truslene mot stjernebrødrene.

Det har smelt kraftig i dørene hos RadioShack-Nissan etter en begredelig vårsesong.

Generalmanager Johan Bruyneel var svært skuffet over Fränk Schlecks sorti under Giro d’Italia, og ristet både ham og lillebror Andy offentlig via sin spalte hos Telesport.

- Det er Fabian Cancellera, men bak ham er ingen sikre på en plass i Tour de France-troppen. Det vet begge Schleck-brødrene. De har ikke noe klippekort, skrev belgieren.

- Jeg ville motivere laget
Samme mann har nå latt seg intervjue av Het Nieuwsblad. Her forklarer han bakgrunnen for at han erstattet den skadet Jakob Fuglsang med den eldste Schleck-broren.

- Jeg ønsket å holde laget på tærne. Det er min rolle som leder, innleder han.

- Kanskje er det uvanlig at jeg lufter min misnøye via mediene, men jeg håper at både Fränk og andre ryttere er motivert for å gjøre det bedre i framtiden. Nå presterer vi under pari. Jeg håper å se resultater under Luxembourg rundt.

Schleck ønsker ikke å bråke
Det var en vond skulder som stanset Fränk Schleck under Giro d’Italia. 32-åringen hoppet av på den 15. etappen.

Da lå han på 15.-plass: 2 minutter og 20 sekunder bak Ryder Hesjedal.

Selv er RadioShack-rytteren forsiktig i sine uttalelser én måned før Tour de France starter.

- Jeg ønsker ikke å starte nye kontroverser. Jeg hadde og har fortsatt smerter i skulderen. Jeg vet selv hvordan det kjennes. Jeg har ikke mye selvtillit foran Luxembourg rundt, men jeg tror fortsatt jeg blir en del av Tour de France-laget, sier han til den belgiske avisen.

Bruyneel: - Alle må prestere
Om Bruyneel har mildnet noe i løpet av uka, disharmonerer fremdeles hans og Fränk Schlecks uttalelser.

- Andy er per dags dato den eneste som allerede har vunnet touren, og tatt en andreplass.

- Han er en naturlig leder, men ingen får en plass på laget uten videre. Jeg ønsker å se resultater i ukene som kommer. Vi er nødt til å ta store sjanser for å vinne Tour de France. Det kommer til å kreve en taktisk og kreativ tilnærming for å vinne den gule trøya.

For ordens skyld: Schleck-brødrene og Johan Bruyneel havnet på samme lag foran denne sesongen etter at Leopard-Trek og RadioShack ble slått sammen. Noen av bakgrunnen var Leopard-eier Flavio Beccias misnøye med lagets prestasjoner i debutåret. Historisk sett er Schleck-brødrene nært knyttet til sportsdirektør Kim Andersen, en mann Bruyneel allerede har uttalt at ikke kommer til å sitte i følgebilen under årets Tour de France.

Hva mener du? Bør Schleck-brødrene finne på noe annet å gjøre i sommer? Ta diskusjonen i debattfeltet under, eller på vår Facebook-side!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere