*Nettavisen* Sport.

Schlecks lag legges ned

Foto: Mark Gunter (AFP/Scanpix)

Eieren har solgt lisensen til mannskapet.

26.06.13 17:30

Fabian Cancellara og Andy Schleck er to av rytterne som sykler for RadioShack-Leopard.

Onsdag ble det klart at laget legges ned etter 2013. Det skriver de på egen hjemmeside.

Men nedleggelsen behøver ikke å ha stort å si for støtteapparat og ryttere. Det er sykkelfabrikken Trek som har kjøpt verdenstourlisensen til laget, og de vil bygge et nytt lag basert på rytterne som allerede er i RadioShack-Leopard.

- Vi er strålende fornøyd med å komme til enighet med Leopard. Vi gleder oss til å se hva framtiden bringer for dette laget, sier visepresident i Trek Joe Vadeboncoeur i en pressemelding.

Det betyr at laget vil få nytt navn og ny drakt, men at de jobber med å beholde flesteparten av rytterne på laget. Én av dem som har kontrakt som går ut etter 2013 er Cancellara.

Allerede i mars skrev procycling.no om pengeproblemer i laget, og at de var på vei ut av sykkelsporten.

Det er finansmannen Flavio Becca som har stått bak det luxembourgske stjernelaget fra 2011-sesongen. Høsten samme år slo de seg sammen med RadioShack.

Les også: Slik blir RadioShack-Nissan

- Jeg er stolt over å gi laget til Trek. De har vært en lojal partner i tre år, og jeg tror sykkelsporten har startet en ny tid nå som en sykkelprodusent tar over laget, forteller Becca i pressemeldingen.

Det luxembourgske laget har syklet på Trek-sykler de tre siste sesongene.

RadioShack-Leopard vil sykle årets Tour de France i sitt originale utstyr. Det er først etter sesongen at laget blir lagt ned og Trek tar over.

I saken under ser du hvem det luxembourgske laget stiller med i det franske treukersrittet, og hvem de skal konkurrere mot.

Les også: Disse sykler Tour de France

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.