Gå til sidens hovedinnhold

Schlecks mister generalen

Stuart O'Grady velger bort Leopard Trek til fordel for nystartet profflag.

«Vår neste signering blir lansert senere i dag. En australier med en CV få andre kan matche», lød Twitter-meldingen hos @_Green_EDGE.

I løpet av natten dukket Stuart O’Gradys navn opp av hatten. 37-åringen gjestet Norge tidligere i sommer for å kjøre showritt, men det skjedde iført Leopard Treks farger.

Nå følger veteranen talentene Jack Bobridge, Daniel Teklehaymanot, Cameron og Travis Meyer til den australske proffsatsingen foran 2012-sesongen.

- Ja, det stemmer at jeg har signert for GreenEDGE. Det har vært den tøffeste avgjørelsen i mitt liv å forlate Leopard, men alle lagkameratene mine respekterer avgjørelsen min, forklarer han.

Australsk stamme
Pegasus havarerte i sitt forsøk, men anført av Shayne Bannan akter GreenEDGE å skaffe seg en status som ProTeam neste sesong.

I et intervju med australske Cycling Central forteller generalmanageren at 60 prosent av stallen er fylt opp allerede.

Les også: Slik planla de Andys monsterstøt

Green Edge sikter på å signere 27-28 ryttere før året er omme, og med HTC-High Roads fall er plutselig stjerner som Mark Renshaw og Matthew Goss ledige på markedet.

Om australierne har finansiell oppbakking til å lande slike storfisker, gjenstår å se, men laget satser i hvert fall på en nasjonal stamme bestående av 18-19 hjemlige ryttere.

Det mangler ikke akkurat på talenter i sykkelnasjonen Australia, heller.

Vant OL-medalje i 1992
Signeringen av O’Grady viser i hvert fall at Bannan & Co. mener alvor:

- Å sykle for et australsk lag har vært en drøm siden jeg ble proff i 1995. Jeg var ikke sikker på om et slikt lag ville komme i stand i løpet min aktive karriere, men jeg er glad for at det har skjedd, foreller O’Grady.

Bannan er på sin side sjeleglad for å ha den Paris-Roubaix-vinneren fra 2007 på laget.

- Han kan lære rytterne våre ting på landeveien, som ikke kan forklares fra en følgebil i etterkant av hovedfeltet.

- Og ikke fortell meg at man holder seg i toppen av noen idrett i så mange år – uten å gjøre de riktige tingene. Stuart vant OL-sølv i 1992, da Travis Meyer og Jack Bobridge var tre år gamle, så det sier litt om hvor mye han kan lære de yngste rytterne våre, avslutter Bannan.

PS! Andre ryttere som kobles tett mot den nye storsatsingen er blant annet Brett Lancaster (Garmin-Cervélo), Matthew Hayman (Team Sky), Simon Gerrans (Team Sky), Matthew Lloyd (fristilt), Allan Davis (Astana), Sebastian Langeveld (Rabobank), Robbie McEwen (RadioShack), Luca Paolini (Katjusja) og Marco Pinotti (HTC-Highroad).

Reklame

NÅ: Milrab har oppdatert salget med sportsklokker og Oakley