*Nettavisen* Sport.

Schlecks største utfordring

KAFFEPRAT: Fabian Cancellara Andy Schleck Linus Gerdemann og Dominic Klemme tar seg en kaffepause på en lokal taverna på Mallorca. Er det Alberto Contador som diskuteres, mon tro? Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)

- Du kommer til å vinne Tour de France, du, får Andy Schleck høre daglig.

02.03.11 17:36

To etappeseirer, to andreplasser sammenlagt og tre ungdomstrøyer på tre år: Men Andy Schleck (25) har fremdeles ikke stått øverst på podiet i Paris etter Tour de France.

Etter Alberto Contadors dopingflørt i fjor sommer, tror de aller fleste at tiden er inne for yngstebror Schleck. Det har fått veteranen Jens Voigt til å heve en advarende pekefinger.

- Jens har helt rett i det, og jeg har snakket med ham om det. Alle forteller meg: «Du kommer til å vinne Tour de France, du.» Det er en hårfin balansegang. Jeg er nødt til å jobbe hardt for å holde meg på det samme nivået. Selvsagt håper jeg på å klare det, men det jeg er ikke alene med denne oppgaven. Dessuten finnes det andre sterke ryttere. Jeg går i hvert fall ikke inn i Tour de France og tror at jeg har vunnet den foran den første etappen, forteller Schleck i et intervju med Le Quotidien.

- I orden at Contador sykler ritt
Per dags dato ser det dessuten ut til at Alberto Contador får lov til å forsvare tittelen til sommeren. Frifinnelsen av ham er foreløpig ikke anket, og 28-åringen kan selvsagt vinne fram i idrettens voldgiftsdom.

Bli venn med procycling.no på Facebook!

Schleck ønsker ikke å dvele altfor lenge ved spanjolens fremtidsutsikter.

- For min del, har jeg nå lagt 2010 bak meg. Nå har jeg åpnet kontoen for 2011. Contador kommer til å være på startstreken under Giro d’Italia. Der kommer han til å gå for sammenlagtseieren. Jeg tror ikke det er noen god idé å jakte seieren i både giroen og touren. Det har ryttere forsøkt før ham.

- Han kan vinne i Italia, men det blir tyngre å gjenskape det i Tour de France. Vi får se. Jeg kjører fullt fokus på Tour de France. Nå er det bestemt at Contador kan sykle ritt igjen. Det er helt i orden for meg, svarer han.

Seieren mangler
Leopard-Trek har ennå ikke festet årets første seier rundt livet, men laget viste både i Tour of Qatar, Tour of Oman og under Andalucía rundt, at laget har kvalitetene som trengs til å gjennomføre en dominant debutsesong.

Sjekk ut vårt nye diskusjonsforum!

Derfor bekymrer det heller ikke at laget ikke har lykkes med å bringe Daniele Bennati i den perfekte posisjonen ennå.

- Vi har ikke vunnet massespurten ennå, men vi har allerede flere andreplasser. Jeg husker vi opplevde det samme i Saxo Bank-laget. Vi vant ingenting helt til Fabian Cancellara gikk fram og vant Milano-Sanremo (i 2008, vår anm.). Så fort snur det. Rytterne som skal konkurrere under de flamske klassikerne, ser allerede sterke ut. Vi, som skal utfordre Ardennene, kommer vanligvis i form litt senere i sesongen. Alt er som det skal være, selv om det selvsagt hadde vært fint med en etappeseier i Oman eller Qatar.

- Innenfor sykkelsporten er bare førsteplassen som teller. Det vet vi, men vi er ikke så bekymret for det. Vi vet at vår tid vil komme, legger Schleck til.

PS! Energiselskapet Enovos vil sponse Leopard-Trek de neste sesongene. Enovos vil få logoen på skuldrene, armene og shortsen til leopardene, men designet utover det forblir uendret.

Det bekreftet laget i en pressmelding onsdag.

Annonsebilag