*Nettavisen* Sport.

Schlierenzauer skryter av Bardal

Foto: JANEK SKARZYNSKI (Afp)

Østerrikeren er ikke overrasket over suksessen til sin norske konkurrent.

07.03.12 08:48

Trondheim (NTB): Gregor Schlierenzauer jager Anders Bardal i sammendraget i verdenscupen. Østerrikeren er ikke overrasket over Steinkjer-hopperens gode sesong.

Fire individuelle renn gjenstår i verdenscupen. Bardal er i førersetet med 1219 poeng, mens Schlierenzauer følger på annenplass med 1135 poeng.

- Jeg er egentlig ikke overrasket over sammenlagtstillingen. Anders Bardal hadde en meget god sesong for noen år tilbake, og vi kunne alle se hva han var god for. Han er en veldig fokusert utøver, alltid blant dem som er best forberedt. Dessuten er han fair i alt han gjør. Da Alexander Stöckl kom, lå det egentlig til rette for Anders Bardal, sier Schlierenzauer til Adresseavisen.

Han er glad for at en norsk hopper kjemper i toppen i verdenscupen, men østerrikeren håper han kan passere Bardal i sammendraget.

- Jeg er i god form og har vært det stort sett hele sesongen. Jeg kan ikke gjøre annet enn å jobbe hardt og håpe at jeg har nok flaks. Jeg skal love Anders Bardal kamp til siste slutt, sier Schlierenzauer.

Hopperne skal i aksjon i Granåsen torsdag, mens det er nytt renn i Holmenkollen søndag. Verdenscupen avsluttes med skiflyging i Planica 16.-18. mars. Da er det to individuelle renn og en lagkonkurranse. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.