Det så lenge lyst ut for Manchester United i det første kvartfinaleoppgjøret mot Sevilla i Europa League forrige uke. Rødtrøyene så ut til å skaffe seg et fantastisk utgangspunkt før returkampen, med en 2-0-ledelse allerede etter 20 minutter.

De var også fryktelig nærme å score både et tredje og fjerde mål, men i stedet slapp United inn to klønete selvmål på slutten av kampen. Dermed endte det 2-2, og United ga seg selv et tøft utgangspunkt til returkampen i Sevilla.

Den kampen spilles torsdag kveld, og tidligere United-målvakt Peter Schmeichel mener hans tidligere klubb ødela unødvendig mye for seg selv i kampen på Old Trafford.

– Manchester United gikk glipp av en veldig god mulighet her, sa Schmeichel til BBC etter kampen.

Viaplay-ekspert Petter Veland er på sin side klar på at resultatet fra kampen lyver voldsomt.

– Det var en andre omgang der alt gikk Sevillas vei. På en måte så blir man litt sånn «oi, hva er det som skjer?» når så mange ting skjer på så kort tid, men så kommer man på at det er jo Sevilla i Europa League. Da er jo ting egentlig bare sånn som de skal være. Det er et eller annet som skjer med Sevilla i den turneringen som er uforklarlig, sier Veland til Nettavisen.

Les også: Haalands oppførsel ble en «snakkis» i England. Nå avsløres flere detaljer

– Burde være flaue

Schmeichel er imidlertid mindre opptatt av hva Sevilla gjorde, og mener det handler om at flere Manchester United-spillere ikke leverte bra nok.

– Noen av spillerne trenger å se på seg selv og tenke på om de bidrar nok til laget. Det er noen av spillerne som burde være flaue over prestasjonene sine, mener United-legenden.

Manchester United får uansett muligheten til å rette opp inntrykket i torsdagens returoppgjør. Og en gledelig nyhet for rødtrøyene er at Marcus Rashford er tilbake i troppen.

– Jeg vil påstå at de er favoritter. Det mente jeg vel også på det tidspunktet hvor det så ut som Rashford ikke kom til å være med til Spania, og så har det favorittstempelet økt litt siden han er med, mener Veland.

– Hvor viktig er det for Manchester United å vinne denne kampen og gå videre i Europa League?

– Jeg vil si det er veldig viktig, og at betydningen har økt etter både Tottenham og Newcastle ga fra seg poeng i kampen om topp fire. Der er de på mange måter «safe» allerede, sier Veland.

Han er likevel klar på at det viktigste for United er å sikre Champions League-plassen for neste sesong.

– Men får man et trofé på veien er det kjempefint, og kanskje enda viktigere nå som det ikke har vært så mange trofeer som har kommet inn i skapet der de siste 10–12 årene etter Sir Alex Ferguson ga seg.

Les også: Strømsgodset-spiss reagerer: – Det er veldig spesielt

– De har ni liv

Seier i Europa League vil også sikre en plass i Champions League neste sesong. Og er det noen som er eksperter på å vinne Europa League er det Uniteds motstander torsdag kveld.

Det har de gjort seks ganger – den første i 2006 og den forrige i 2020. Og hver gang de har tatt seg til kvartfinale i turneringen har de også endt opp med å vinne til slutt.

Les også: Warholm-video satte sinnene i kok: – Ble drittsure

Veland tror dette kan ha noe å si mentalt for Manchester United.

– Jeg er ganske sikker på at samtlige Manchester United-spillere har blitt fortalt eller er klar over at de møter det laget som har ni liv. Det ser ut som de lander på ryggen når de faller på 34. etasje, men akkurat i siste tidel klarer de å snu seg og så lander de på beina, sier han.

Men eksperten er likevel klar på at det er Manchester United som er favoritter i torsdagens avgjørende returoppgjør.

– Det er fortsatt ikke noen tvil om at Manchester United er et bedre fotballag, som hvis ting går som normalt skal ta seg videre.

Kampen mellom Manchester United og Sevilla starter klokken 21.00 torsdag kveld. Du kan følge kampen direkte i Nettavisens livesenter her.