Gå til sidens hovedinnhold

Schmeichel sterkt kritisk etter Eriksen-hendelsen: - Det var ikke rettferdig

Tre spillere fra det danske landslaget snakket mandag om hvordan de opplevde den dramatiske episoden i helgens EM-kamp mot Finland.

I helgen segnet den danske superstjernen Christian Eriksen om noen minutter før pause i EM-kampen mellom Danmark og Finland. 29-åringen skal ha fått hjerteproblemer og fikk raskt hjelp nede på banen.

Se Kasper Schmeichel snakke om Eriksen:

Det ble noen svært dramatiske minutter i Parken i København før meldingen om at tilstanden var stabil endelig kom over speakeranlegget.

LES OGSÅ: Solbakken: - Vanskelige spørsmål venter Christian Eriksen

De danske spillerne var likevel naturlig nok svært preget etter hendelsen. Mandag fortalte tre av dem hvordan de opplevde hendelsen i lørdagens kamp.

- Tilstanden er stabil

Danmarks pressesjef Jakob Høye kunne først si følgende om status på Eriksen.

- Vi er i kontakt med ham og hans tilstand er den samme som i går. Den er stabil. Eriksen er fortsatt på sykehuset og det blir foretatt nye undersøkelser i løpet av dagen, sier han videre om status på Inter-spilleren, sier han.

LES OGSÅ: Mannen bak «nye England» ble hånet av fotballtoppene: – Folk lo av ham

Leicester-keeper Kasper Schmeichel forteller at han synes det ble vanskelig å spille videre kampen etter det som skjedde rett før pause i første omgang.

- Vi ble stilt i en posisjon som jeg personlig ikke føler var rettferdig. Vi hadde to valgmuligheter. Det krevde nok at noen høyere oppe enn oss hadde sagt at det ikke var riktig tidspunkt for å ta en avgjørelse, sier keeperen til dansk TV 2.

Schmeichel snakket med Eriksen

Schmeichel var en av dem som pratet med Eriksen i forkant av at kampen ble startet opp igjen,

- Jeg og Simon (Kjær) pratet kort med ham i telefonen, da vi var nede i tunnelen, forteller burvokteren.

- Det er en voldsom opplevelse å se en venn ligge og kjempe som han gjorde. Det blir man veldig rørt av. Men han er her i dag. Jeg er meget takknemlig til alle de som hjalp ham. Det er et mirakel, sier den danske keeperkjempen.

Keeperen bekrefter også at han og Kjær har besøkt Eriksen på sykehuset:

- Jeg er meget takknemlig og glad, sier Schmeichel.

- Det verste var tanken på hva som kunne skje. At hans kone og barn skulle se det.

Tok hånd om familien

Schmeichel forteller videre at han ikke tenkte på hva han gjorde da han trøstet Eriksens kone Sabrina, mens 29-åringen kjempet for livet.

Han mener det hele var intuitivt.

- Vi tok ingen beslutninger. Vi gjorde som vi gjorde. Jeg tror det er en svært naturlig ting. Simon... Jeg vet ikke hva man kan si? Han er ikke kun et eksepsjonelt menneske, sier Schmeichel til dansk TV3 Sport.

- Personlig prøvde jeg å forestille meg at det var jeg som lå der. Jeg visste godt at Christians kone, barn og foreldre var der, så jeg prøvde på et tidspunkt å se etter dem. Det er en umenneskelig situasjon for dem å gå gjennom, sier keeperen.

Han har senere besøkt Eriksen på sykehuset.

-Vi snakket om alt og ikke noe. Det viktigste er at han har det bra. Han har opplevd noe som vi andre ikke har opplevd. Han har en helt annen opplevelse av situasjonen. Det var deilig å snakke med ham og nå har vi en stor jobb som vi skal prøve å navigere oss gjennom, forteller Leicester-spilleren.

- Enorm støtte

Barcelona-spiller Martin Braithwaite sier følgende om det som skjedde.

LES OGSÅ: Christian Eriksen i uttalelse via agent: – Jeg gir ikke opp

- Det viktigste er at Christian har det bedre. Da har jeg også det bedre, sier den danske angriperen til dansk TV 2.

- Hvordan opplevde du episoden og få snakke med Eriksen i etterkant?

- Det var viktig for meg personlig, jeg var tett på ham og så masse og har noen bilder i hodet jeg skulle ønske jeg ikke har. Det var veldig godt å se han være seg selv igjen.Det var en forferdelig opplevelse. Det har ikke vært gode dager. Christian har det bedre, sier han.

Barcelona-spilleren sier det var vanskelig å holde fokus i andre omgang mot finnene. Danmark tapte til slutt kampen med 0-1.

LES OGSÅ: Slår tilbake mot falske koronarykter om Eriksen

- Mine tanker var et annet sted i andre omgang. Det var ikke det beste tidspunkt å spille en fotballkamp.

- Vi har merket en enorm støtte. Det er noe vi setter utrolig stor pris på. Vi er ekstremt takknemlige for det. Vi er mer enn ett lag. Jeg er utrolig stolt over å være en del av disse menneskene. Det er noe helt unikt, sier Braithwaite.

Højbjerg: - Uhyggelig

Midtbanespiller Pierre-Emile Højbjerg var også en av tre som snakket om hendelsen på pressemøtet.

- Jeg ser Christian ligge der og kikke inn mot banen og øynene er hvite, det synes jeg ser veldig bekymringsfullt ut. Så ser jeg Simon Kjær styrter av sted og så begynner man å tenke hva skjer her. Jeg går langsomt over mot benken, sier han.

LES OGSÅ: Eriksen snakket med lagkameratene i videomøte

- Der kommer flere og flere fra førstehjelp over og jeg kan se at Simon vifter med armene- Jeg står lenge med trenerne og snakker og jeg kan se at det er noen armer som beveger seg med førstehjelp. Det var uhyggelig.