RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: REUTERS/SCANPIX/Antti Aimo-Koivisto/Lehtikuva

Schmid ga alt og vant

Sist oppdatert:
Jan Schmid var helt utmattet etter å ha parkert konkurrentene lørdag.

Han gikk ut som nummer tolv i løypa etter hoppdelen i Lahtis. Lagkamerat Håvard Klemetsen hadde 40 sekunders forsprang før løperne skulle ut i den 10 kilometer lange langrennsløypa.

I utgangspunktet en tøff oppgave for Jan Schmid, men trønderen var fast bestemt på å ta seg framover i feltet og viste gode gamle langrennstakter.

Schmid kjempet seg oppover helt til han lå i tet. Over målstreken var han fire sekunder foran tyske Tino Edelmann. Edelmanns lagkamerat Johannes Rydzek tok tredjeplassen.

Dermed innkasserte en norsk kombinertløper en verdenscupseier for sjuende gang denne vinteren. Triumfen var dessuten den andre for Schmid i verdenscupsammenheng.

- Jeg skulle bli 28 år før seieren i et verdenscuprenn kom, og i dag skjedde det igjen. Kjempeartig, sa Schmid, ifølge NTB.

Landslagstrener Kristian Hammer var noe overrasket over at det var nettopp Schmid som stakk av med seieren på en dag da flere nordmenn lå bra an etter hopprennet.

- Vi hadde flere i posisjon, selv om Schmid i en mellomposisjon kanskje ikke var den vi trodde mest på. Jan var utrolig sterk i den siste bakken, og det han gjorde her i dag var imponerende, mente Hammer.

Håvard Klemetsen endte på femteplass, mens Magnus Moan ble nummer seks. Mikko Kokslien var niendemann over målstreken, to plasser foran Jørgen Graabak.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere