*Nettavisen* Sport.

Scholes: - Jeg var verre enn Tevez

Foto: Pa Photos/Scanpix

United-legenden forsvarer oppførselen til City-spissen.

Carlos Tevez har fått så ørene flagret de siste dagene.

Argentineren måtte starte på benken da Manchester City gjestet Bayern München på Allianz Arena tirsdag, og da Roberto Mancini ville sende angriperen på banen i jakten på en redusering, nektet argentineren å bli byttet inn.

- Jeg var verre
Nå får Tevez støtte fra uventet hold.

Manchester United-legenden Paul Scholes mener nemlig at det han gjorde i 2001 var verre.

Den gangen nektet rødtoppen å spille en ligacupkamp mot Arsenal, etter å ha blitt vraket til en kamp mot Liverpool.

- Det jeg gjorde var like ille, om ikke verre, enn det Tevez gjorde, sier Scholes til BBC.

Angrer
United-manager Ferguson skal ha blitt rasende, og Scholes har senere beskrevet hendelsen som et bunnpunkt i karrieren.

- Jeg ser nå at det var dumt av meg. Jeg skuffet Ferguson, og det er noe jeg angrer på. Jeg hadde trolig den samme følelsen Carlos Tevez har nå, hvis det er sant at han nektet å komme inn, sier Scholes.

Han forklarer slike episoder med at fotballspillere er stolte mennesker, og at det går ut over stoltheten å bli satt på benken fra start.

- Man mener man bør spille, og i mitt tilfelle var hodet mitt både her og der. Jeg mente han behandlet meg dårlig, men det er opp til ham hva han gjør med laget sitt, sier Scholes.

Ba om unnskyldning
Og tror Tevez rett og slett ikke har tenkt seg om.

- Det er helt opp til manageren hvem som spiller, men det er ikke det han har tenkt. Han har nok tenkt «det er manageren mot meg, hvorfor får jeg ikke spille? Jeg er en av Citys beste spillere», sier Scholes.

United-ikonet forteller at han selv ba om unnskyldning i 2001, og at floken løste seg. Det er trolig både Scholes, Ferguson og United-supporterne glade for, da rødtoppen skulle fortsette å dominere i Premier League i drøyt ti år til.

- Jeg dro og ba om unnskyldning så fort jeg forsto at jeg hadde gjort en massiv feil. Han ga meg den maksimale boten, og det var det. Jeg tror jeg spilte neste kamp, sier Scholes.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag