Erling Braut Haaland har tatt Fotball-Europa med storm etter overgangen til Borussia Dortmund for et snaut år siden.

Denne uken scoret han sitt første hat trick for Norge i Nations League-møtet med Romania, og tirsdag kobles han igjen til Real Madrid i spanske medier.

Manchester United-legenden Paul Scholes har flere ganger tidligere uttalt at United burde gjort alt i sin makt for å få tak i Haaland.

- Haaland er sensasjonell

I et ferskt YouTube-intervju med Stadio Astro bruker den ferske Salford-treneren store ord når han snakker om den norske Dortmund-spissen.

- Jeg synes Haaland er sensasjonell. Jeg tror han kommer til å være helt der oppe på Ronaldos og Messis nivå muligens, basert på det vi har sett så langt, sier Scholes.

Den tidligere midtbanestjernen mener Manchester Uniteds problem er at de ikke har en tydelig midtspiss, som Haaland eller Harry Kane.

- Martial ble nesten lurt til å tro at han var det mot slutten av forrige sesong fordi han scoret så mye. Nå har han startet denne sesongen ganske dårlig. Vi trenger en nummer 9 i toppklasse.

Skeptisk til Cavani

Scholes tviler på at Edinson Cavani er mannen som kommer til å skyte Manchester United til suksess denne sesongen.

- Vi må vente og se. På en god dag er han en toppspiss, men han er 33 år gammel, og det så ut som han skulle legge opp. Han spilte ikke mye fotball for PSG forrige sesong. For fem-seks år siden hadde han vært en kjempesignering og tatt oss til neste nivå. Det tror jeg ikke han kan gjøre nå.

Manchester United møter Newcastle på bortebane førstkommende lørdag klokken 21.00. Deretter står PSG for tur i Champions League påfølgende tirsdag.

Cavani er ikke spilleklar til Newcastle-kampen på grunn av karanteneregler.